Regio

Hubert Bruls verwacht spoedig tekort aan ‘duizenden opvangplaatsen asielzoekers’

31-01-2023 10:42

Hubert Bruls
Burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls @ Screenshot NPO

Veiligheidsberaad-voorzitter Hubert Bruls verwacht binnenkort een tekort aan duizenden opvangplekken voor asielzoekers. Hij vindt het sluiten van crisisnoodopvanglocaties te vroeg en roept de staatssecretaris op de contracten met cruiseschepen voor asielopvang te verlengen. Dat liet hij maandag weten in het NPO Radio 1 WNL-programma Sven op 1.

Bruls pleit ook voor de opening van grootschalige locaties.

De ‘spreidingswet’ (beter bekend als ‘dwangwet’ waarmee gemeenten kunnen worden gedwongen asielzoekers op te vangen) ligt bij de Raad van State in afwachting van een advies.

Er wordt een extra Veiligheidsberaad gehouden op donderdag in aanwezigheid van staatssecretaris Eric van der Burg.

Veiligheidsberaad-voorzitter Hubert Bruls verwacht binnenkort een tekort aan duizenden opvangplekken voor asielzoekers. Hij vindt het sluiten van crisisnoodopvanglocaties te vroeg en roept de staatssecretaris op de contracten met cruiseschepen voor asielopvang te verlengen. Bruls pleit ook voor de opening van grootschalige locaties. De spreidingswet ligt bij de Raad van State in afwachting van een advies. Er wordt een extra Veiligheidsberaad gehouden op donderdag in aanwezigheid van staatssecretaris Eric van der Burg.