Politiek

Klaver (GL) & Kuiken (PvdA): ‘VVD is partij voor miljonairs’

03-02-2023 21:16

GroenLinks PvdA fusie
Jesse Klaver en Attje Kuiken / foto: Chris Aalberts.

Zaterdag publiceerde de Telegraaf een interview met VVD-leider Mark Rutte en beoogd Rutte-opvolger Edith Schippers waarin de twee liberalen hard uithalen naar GroenLinks en PvdA. GroenLinks-leider Jesse Klaver en PvdA-leider Attje Kuiken slaan nu terug naar de VVD met een interview in het AD:

“Je moet maar durven. De VVD heeft het land de afgelopen jaren in tweeën gesplitst. De verschillen tussen mensen met veel vermogen en zonder vermogen zijn groot gemaakt. De VVD is een partij voor miljonairs: het gemiddelde vermogen van de rijkste 1 procent is onder Rutte gestegen van 4 naar 6 miljoen.

“Wat zou het mooi zijn als we mensen zekerheid kunnen bieden door tijdelijke huurcontracten te verbieden of een ‘ontwerpkorting’ op de huur voor slecht geïsoleerde woningen af te dwingen. Ik begrijp dat de VVD en krottenbazen dan denken: chips, dat is niets voor ons.

“We weten niet of klimaatbeleid het beste is voor de PvdA of het beste voor GroenLinks, maar het is het beste voor Nederland. Of het nu de mensen van Extinction Rebellion zijn die actie voeren voor klimaatverandering, of de verkoopsters bij De Bijenkorf of de buschauffeurs: iedereen ziet dat het anders moet in dit land.”

Aanstaande zaterdag houden GroenLinks en PvdA hun partijcongressen.