Nieuws

Wappies demonstreren bij NOS-gebouw Hilversum: ‘oversterfte’ en ‘censuur’

05-02-2023 13:53

Update: er was ook een Facebook-livestream.

Een ‘handjevol burgers’ zou zich volgens de website Nieuwrechts.nl hebben verzameld bij het NOS-gebouw op het Mediapark in Hilversum om te demonstreren. Het is niet direct duidelijk waartegen of waarvoor ze demonstreren, maar het lijkt iets te maken te hebben met ‘censuur’ en ‘oversterfte’.

Het lijkt te gaan om een demonstratie die zaterdag of eerder werd gehouden. Een tweet van het Twitteraccount ‘P0eMPieDinges’, met videobeelden van de demonstratie, is gedateerd op 4 februari.

De demonstranten dragen spandoeken met teksten als ‘NOS, RTL, SBS, NRC, AD, Telegraaf, Trouw: we zijn jullie leugens zat’, ‘Stop de censuur’ en ‘Zet je tv uit en verstand aan’.

Onduidelijk blijft welke ‘leugens’ de demonstranten bedoelen of wat er precies wordt ‘gecensureerd’ door de ‘MSM’.

De ramen van het NOS-gebouw zijn volgeplakt met post-it memo-briefjes. Elk briefje zou ‘een dode door oversterfte’ moeten symboliseren.

Vaccinatie

Er is nog altijd geen duidelijke verklaring voor de aanhoudende oversterfte in Nederland. Daarom lopen er inmiddels  meer dan tien onderzoeken om een verklaring hiervoor te geven.

In de laatste weken van december 2022 was er voor het eerst geen sprake van oversterfte.

In bepaalde (online)-kringen bestaat het hardnekkige misverstand dat de oversterfte kan worden verklaard door de Covid-19-vaccinatiecampagne. De meeste onderzoekers sluiten dit echter uit. In andere Europese landen, met een zelfde of hogere vaccinatiegraad dan Nederland, is namelijk geen spake van oversterfte.

Er is geen enkele aanwijzing dat er momenteel geen ‘eerlijk onderzoek’ wordt gedaan naar de oversterfte.