Regio

FvD Zeeland: ‘Uitslag verkiezingen viel ons toch wel een beetje tegen’

17-03-2023 13:05

Martin Bos, FvD
Martin Bos, FvD Zeeland. Still: Youtube.

FvD-lijsttrekker in de Provinciale Staten Zeeland Martin Bos schrijft vrijdag in een email aan de commissaris voor de koning dat de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen “ons engiszins tegenviel, dat geven we eerlijk toe”.

Bos mailt de commissaris om zich af te melden voor het ‘duidingsdebat’ naar aanleiding van de Provinciale Statenverkiezingen, meldt Omroep Zeeland.

Bos mailt onder andere:

“Na onze intensieve campagne viel de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen 2023 ons enigszins tegen – dat geven we eerlijk toe. Naar aanleiding van de vele sociale mediareacties en -likes en de hoge opkomst bij onze evenementen hadden we verwqcht meer stemmen te krijgen.

“Dat verbaast ons wel een beetje. Mogelijk zijn toch veel aanhangers van ons op het laatste moment niet gaan stemmen. Of wellicht is er toch een veel groter contingent aan stemmers dat afgaat op de publieke omroep, waar wij al drie jaar niet meer welkom zijn en systematisch worden gedemoniseerd (een ondemocratische praktijk die we zeer betreuren).

“Met volop support vanuit de pers hebben Caroline Van de Plas en Kees Hanse de wind in de zeilen gekregen en een onwaarschijnlijk aantal zetels bemachtigd. Ik waardeer Kees Hanse zeer en wens hem alle succes van de wereld. De BBB is de grote winnaar en hier past louter een heel groot proficiat!”