ThePostOnline

Smolders is een profiteur

20-10-2009 09:00

Eindelijk goed nieuws uit Tilburg. Hans Smolders, wordt verdacht van corruptie. Hij zou centen hebben gevraagd om in te stemmen met de in Tilburg veel bediscussieerde mall. Het zou wel passen bij deze populist pur-sang. Hans Smolders is namelijk een profiteur van de bovenste plank.


De enige prestatie van Hans Smolders is het toevallig rondrijden van Pim Fortuyn. Een eerzaam beroep, maar niet meteen de allerbeste vooropleiding tot fatsoenlijk raadslid. Dat blijkt ook uit z’n politieke carrière. Via de LPF, toen de Tilburgse Ouderen Partij (hij was toen 45) en z’n eigen lijst kwam hij uiteindelijk in de Tilburgse raad. Bij de ouderenpartij werd hij reeds verdacht van corruptie. Tilburgers waren echter gewoontegetrouw stom en gaven de Lijst Smolders Tilburg (LST) maarliefst 11,9 % van de stemmen. Niet omdat hij iets bereikt had, maar omdat ie hard schreeuwde tegen de zittende partijen.

Zijn politieke carrière is dus puur gemaakt over de rug van anderen. Over wijlen Pim Fortuyn en over de rug van andere partijen in Tilburg. Dat er aan die partijen soms best wat scheelt, is volkomen duidelijk. De prestigepolitiek van de PvdA en anderen is op z’n zachtst gezegd erg laakbaar. Hans Smolders maakt daar handig gebruik van. De chauffeur van Pim heeft zelf echter niets gepresteerd. Zelfs in deze zaak probeert hij over de rug van de burgemeester er nog winst uit te peuren. Zelfs Tilburg verdient beter.