Colofon

Redactie

Bert Brussen

Hoofdredacteur en DeJaap/ThePostOnline-oprichter. Bert Brussen (1975, gristelijk durp) heeft er vrij lang over gedaan voordat hij zijn veters kon strikken of een bal kon vangen. Gelukkig kon hij wel snel schrijven, vooral op deuren, glazen en in de marge. Na de ontdekking van het internet volgde Flabber.nl en een jaar vast redacteurschap bij Geenstijl.nl. Verder schreef Brussen voor diverse oude en nieuwe media, als freelancer.

Bert Brussen is retecommercieel, vandaar dat u hem kunt huren via Bbwerkt.com. Bert Brussen heeft een vaste rubriek over internet bij het Avro radio 1-programmaVrijdagmiddag Live. U leest zijn column ook elke week VK.nl. Schreef samen met Willem Vermeend het boek De Onstuitbare Opmars van De Digitale Wereld. Meer info en contact kan via Maarse Management.

Bas Paternotte

Bas Paternotte (1976) werkte na zijn studie Journalistiek in Utrecht als parlementair verslaggever voor verschillende media in Den Haag. Hij werkt nu als freelance journalist voor onder meer voor de weekbladen HP/ De Tijd, Panorama, Revu en dagblad Metro. Paternotte heeft naast Twitter geen hobby’s. Twitter: @baspaternotte

Vaste medewerkers

Chris Aalberts

Chris Aalberts  (1977, Den Helder) verslaat politiek voor ThePostOnline. Scherp, kritisch en onafhankelijk. Hij is o.a. auteur van De Puinhopen van Rechts en Achter de PVV. Chris onderzoekt, doceert, adviseert, debatteert en blogt over burgers en politiek. Hij schreef over politieke betrokkenheid van jongeren, de relatie van burgers met de Europese Unie, spindoctoring en sociale media. Hij ontmoet het liefst mensen die het hartgrondig met hem oneens zijn. Alle optimisten en enthousiastelingen over de rol van sociale media rekent hij daarom tot zijn beste vrienden.

Willem Treur

Willem Treur (1985, Den Haag) is afgestudeerd jazzgitarist en muziekdocent. Leeft uit principe boven zijn stand. Geobsedeerd door massief gouden horloges, Italiaanse kleding en blote vrouwenbillen. Is niet goedkoop, maar dan ben je ook wel wat kwijt.

Redactieraad

Vincent Stift

Peter Ballengooijer

Marijke Wiarda

Okpara Moses

Ivo Oei

Officemanager

Cindy Lisman

Muziek

Willem Treur

Willem Treur (1985, Den Haag) is afgestudeerd jazzgitarist en muziekdocent.

Medewerkers, oud-redactieleden, voorheen stagiaires en anderen

Gyurka Jansen

Redacteur en nerd van dienst voor ThePostOnline. Gyurka Jansen (1979, Dordrecht) is een metal luisterende geek. Hij studeerde Sociologie, werkt als (Online)Marktonderzoeker en schrijft voor diverse websites, waaronder zijn eigen (www.gyurka.nl). Zijn interesse loopt van politiek tot marktonderzoek en van sociologie tot computer technologie. Over deze onderwerpen schrijft hij dan ook graag en in zijn vrije tijd waagt hij zich daarnaast af en toe aan tekenen en schilderen. Als “hardcore commenter” is hij dagelijks op het internet te vinden, is hij daar niet dan vindt u hem wellicht in de Irish Pub. Mail: [email protected] Twitter: @the_ed

Sietske Bergsma

Sietske Bergsma (de wereld, vorig millennium) is schrijfster en ’schreckliches Kind’ sub rosa. Inlevend en doordacht. Bewust gehuwd moeder. Zelfreinigend.

Annabel Nanninga

Annabel Nanninga (Amsterdam, 1977) is freelance columnist en journalist, oa TPO, Veronica Magazine, Powned en Revu. Mal kattenvrouwtje, gesel der kwakzalvers, NederIslam-criticus en allround mensenmens.

Fabienne Meijer

Fabienne Meijer (1996) is hoofdredactrice van Fresh. Als import-Amsterdammer en student Bèta-Gamma gebruikt ze haar vlijmscherpe pen om kritische columns en opiniestukken te schrijven over de wereld om haar heen. De voorliefdes voor wetenschap, cultuur, kunst en filosofie zijn aangeboren.

Lawrence Softy

TPOmg

Robert Schuit

TPOmg

Willem-Jan Hilderink

Joost Bakker

Joost Bakker (1989, Groningen) is als freelance journalist momenteel werkzaam voor ThePostOnline en PowNed.  Hij is een echte nieuwsjunk en u mag van hem dan ook verwachten dat hij u op de hoogte houdt van de laatste nieuwtjes. Joost genoot een Bourgondisch leven in Spanje en houdt van al zijn volgers op Twitter.

Ingelise de Vries

Ingelise de Vries is niet zo goed in studeren, maar kan gelukkig schrijven. Ze is na een stapel dagboeken bijhouden ooit eens gaan bloggen. Waagde nog een poging op de School voor Journalistiek, en dat is ook wel het enige noemenswaardige jaar tussen de middelbare school en ThePostOnline. Zorgt op ThePostOnline voor vulling op Cult en Leven, spamt in haar vrije minuten twitter vol. Mocht u het zich afvragen: ze werkt niet aan haar debuutroman zoals het gros van haar leeftijdsgenoten. Verder herkenbaar aan rode lippen en hoge hakken.

Huub Bellemakers

Huub Bellemakers (1979, Tilburg) is betweter, Oost-Europa-deskundige, wielrendeskundige, voetbaldeskundige, amateurbioloog en heeft verstand van alle andere denkbare terreinen. Verder is ie vooral bescheiden. Hij is opgeleid als historicus, maar verdient z’n geld als internetstrateeg/marketeer/expert/vul maar iets in. Op politiek gebied is hij fan van GroenLinks, op wielergebied van alles behalve Rabobank en op drankgebied fan van bier. Meer meningen zijn te vinden op www.overalleseenmening.nl. Hij schrijft uiteraard op persoonlijke titel

Jeroen Weghs

Wie zijn de makers van ThePostOnline en wat bezielt hen? Volgen we Jeroen Weghs, alias Weghs. Jeroen Weghs is geboren en opgegroeid. Naar verluidt heeft hij middelbaar onderwijs gevolgd. De middelmaat spatte er dus al op jonge leeftijd vanaf. Hij werd tentoongesteld in een reizend circus als levend object. We kunnen met enige zekerheid stellen dat zijn anale fixatie daar begonnen is. Het moet een charmante,fatsoenlijke jongen zijn geweest, daar hij enige jaren tafel en bed heeft gedeeld met Yvon Jaspers. Na haar tragische dood zocht hij zijn vertier op internet. De enen en nullen moeten hem hebben getransformeerd tot de walgelijk hufterige zwart-witdenker die hij zijn laatste jaren was. Jeroen Weghs overleed begin 2012. We kunnen zeggen dat hij te laat gestorven is.

Adriaan Andringa

(1983, Den Bosch) groeide op in een Gristelijk dorp in het hartje van de Veluwse bible belt. Hij werd vervolgens Leidsche Corpsbal, wedstrijddebater en Politiek Junky. Tegenwoordig is hij communicatiemedewerker en persvoorlichter voor D66 in Den Haag, en zelfstandig debattrainer en gespreksleider. Hij ontleent zijn gevoel van eigenwaarde aan zijn vrienden en followers op social media, drinkt te veel whisky en grijpt elke mogelijkheid aan om met opiniestukken politiek conflict te cultiveren. Op ThePostOnline is hij verantwoordelijk voor buitenlands nieuws.

Miko Flohr

Miko Flohr (1977, Rotterdam) is afgestudeerd classicus en gepromoveerd archeoloog. Werkt sinds 2010 als postdoctoraal onderzoeker bij het Oxford Roman Economy Project. Publiceert zich een slag in de rondte. Natuurlijke habitat: Pompeii, met een goed glas rode vulkaanwijn en een beduimeld notitieblok. Keiharde realiteit: Engeland, met een stoffige pint lauw bier en een toetsenbord. Drinkt zijn koffie links, zonder dogma’s, doch met een klein wolkje politieke correctheid. Blogt alle kanten op. Twittert. Website.

Giselle Schellekens

Giselle Schellekens (1989, Gaborone) is een roomblanke Afrikaan en daarmee excuusallochtoon van ThePostOnline. Brengt zichzelf in onhandige situaties dewijl ze flapuit Koningin is. Daarmede beruchte bluffer, hiermee krijgt ze meer voor elkaar dan ieder zou verwachten. Actief bij de Partij van de Arbeid, hoewel ze zelf verre van arbeideresk is. Beroepsmatig student in het linkse bolwerk Nijmegen.

Eveline Praal

Eveline Praal is een echte Rotterdamse (bouwjaar 1987). Ze studeerde Italiaanse taal & cultuur en doet dan ook niet aan bangalijsten, maar louter bunga bunga. Tegen de verveling deed ze er communicatiewetenschap bij, waar ze leerde dat al het communicatiewetenschappelijk onderzoek in twijfel getrokken dient te worden. Ze kan zo lief zijn als ze eruit ziet, maar pas op: Eveline is een woeste corpsballerina, heeft een bloedhekel aan onbeleefde bejaarden (vrijwel alle bejaarden dus) en drinkt alleen maar bier.

Yelle Tieleman

Yelle Tieleman (1988, Sittard) is van huis uit aanhanger van Fortuna Sittard en combineert dat met een studie Journalistiek en veel journalistieke werkzaamheden. Doet dingetjes online, maar is ook nog altijd gek op ouderwetse dode bomen. Resideert in Amsterdam wegens gevlucht uit Limburg.

Aaron Mirck

Aaron Mirck (1989, Amsterdam) studeerde Nederlands in Utrecht en is nu zijn Master Politicologie (UvA) aan het afronden. Schrijft sinds hij rekenen heeft uitgespeeld. Won daardoor Kunstbende in 2007. Was redacteur van Geestdrift. Schreef als puber voor Kawaii, de jeugdpagina van de Gelderlander. Kwam en komt dus ook wel eens buiten de Ring. Heus. Luistert het liefst naar techno of muziek van donkere mensen en is dol op hobby’s.

Ester Fabriek

Ester Fabriek (1980, Heemstede) woont in Amsterdam en wil daar nooit meer weg. Heeft Nederlands gestudeerd, maar erna alleen maar linkse baantjes gehad bij de PvdA en de Museumvereniging. Gaat een paar keer per jaar naar Tel Aviv, dus is altijd blut. Stelt vragen aan de Amsterdamse politiek voor Vragenvuur.

Mark Koster

Alex Ringeling

Robert Engel

Ties van Dooren

Ramon da Lima

Thomas Seegers

Sophie Rijpkema

Myra van der Velde

Jaimy van Bergen

Thomas Hogeling

Marieke van de Zilver

Onno den Hollander

Grieke Gosselink

Levi Boitelle

Hans van Willigenburg

Hans van Willigenburg (1963, Utrecht) is journalist, schrijver, dichter en schrijfcoach. Gelooft dat alles bestaat om logisch door hem uiteen te worden gereten en daar al of niet volledig van te herstellen. Schreef met evenveel vuur voor De Groene, Quote, DePers, Voetbal International, HP/deTijd en AD/RD. Maakte honderden studenten en jonge ondernemers wegwijs in het schrijven van artikelen. Credo? ‘Zij die winnen, op wat voor manier dan ook, schamen zich nooit.’ (Macchiavelli) Mail: [email protected]

Marcel Hulspas

(1960, Honselersdijk) raakte als jochie verslaafd aan alles wat met sterrenkunde te maken heeft, en studeerde zowaar af in deze nutteloze denksport. Maar zijn belangstelling zwaaide al snel richting pseudowetenschap, en hij werd een van de oprichters van de Stichting Skepsis. Tijdens zijn verloren jaren als wetenschapsjournalist bij achtereenvolgens Intermediair, het AD, Folia en dagblad De Pers, benutte hij zijn avonduren voor het schrijven van nauwelijks opgemerkte meesterwerken over pseudowetenschap (“tussen Waarheid en waanzin’), en de oorsprong van het Oude Testament (‘En de zee spleet in tweeën’). Na een tussendoortje in samenwerking met KNAW-president Robbert Dijkgraaf (‘Reuzen van de Lage Landen’) werkt hij nu weer verder aan zijn biografie van de Koran, de Islam en Mohammed. Voor zover zijn broodwinning als journalist/columnist dat toelaat. Hulspas is buitengewoon gelukkig getrouwd met een vrouw die, naar verluidt, een kop groter is dan hij.

Linda Duits

Ex-redacteur. Wetenschapper. Gepromoveerd aan de UvA in de communicatiewetenschap op identiteitsbeleving bij meisjes. Blond, voorheen met beugel.

Marcel Duyvesteijn

Sam van Rooy

Jan-Jaap de Ruijter

Hans van der Liet

Theodor Holman

Alice Boothby

Ton Lankreijer

Bert de Vries

Bram Euser

Commenter:

Trol