ThePostOnline

Theo Ploeg heeft gelijk en is de zoon van God

04-11-2009 21:07

Theo Ploeg (neomarxist, veganist) over De TED Nieuwsfabriek (en over DeJaap):

“Neem nou de sarcastisch bedoelde uitzendingen van TED Nieuwsfabriek. Sarcasme is een ingewikkelde stijlvorm die niet voor iedereen is weggelegd. TED slaat de plank volledig mis. De grappen komen niet aan (‘Ik ben Beyonce’), de onderwerpen slaapverwekkend, de uitvoering is knullig en te amateuristisch. Dat kan beter. Zoals Sternluft dat doet, bijvoorbeeld.” (bron: theoploeg.net)

Beste Theo,

Hoewel we graag intelligent, gevat en stapsgewijs op je stukje zouden reageren, moeten we toegeven dat we dat niet kunnen. Uw tekst is namelijk te lang, en wij kunnen niet zo goed lezen, al helemaal niet zo’n lang stuk tekst, daar we niet langer dan tien seconden ergens onze aandacht bij kunnen houden als er niet een scheet of boer gelaten wordt. Haha! Ik zei scheet op het internet. Theo, u bent één van onze grote voorbeelden. We kunnen dan ook niet anders dan u gelijk geven. Hoewel het op zich natuurlijk al een hele eer is door u genoemd te worden, bent u helaas niet zo positief over ons programmaatje, hoe erg we ook ons best gedaan hebben u, de internet-messias, tevreden te stellen. U noemt het sarcastisch, en hoewel we zo snel op Wikipedia niet konden vinden wat sarcastisch precies betekent, kunnen we toch met enige zekerheid zeggen dat het niet onze bedoeling is geweest om met sarcasme geassocieerd te worden, en ontkennen we elk argument voor het tegengestelde.

U noemt Sternluft.de als voorbeeld van een nep-nieuws programma dat de plank niet misslaat, maar raak. En ook daar kunnen we u geen ongelijk in geven. TED zou TED niet zijn als we er openlijk voor uit komen wanneer we onze meerdere voor onze neus hebben staan. Sternluft, met graphics waar CNN nog het een en ander van kan leren – en humor die van grote inspiratie is geweest voor niet alleen ons, maar ook de schrijvers van Het Zonnetje in Huis – is een programma dat aan de top staat van grappigheid op aarde, en evenaart daarmee bijna uw eigen uitspraken.

U zou Theo niet zijn als u ons niet op uw blog met opbouwende kritiek te hulp zou schieten, en wij zouden geen goede leerling zijn als we die kritiek niet op zouden volgen. In de toekomst zullen we proberen iets leuks te maken. Het spijt ons.

Vriendelijke groeten,

TED

(Trouwens, het internet staat vol met foto’s van uw vrouw die op een terras een ijsje eet.)

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op TED.nl, makers van onder andere het succesvolle en hilarische De Nieuwsfabriek.