ThePostOnline

Camiel verbrast sloten belastinggeld

02-12-2009 10:00

Weetjewat? We storten nog eens lekker 700 miljoen euro van uw en mijn belastinggeld door het putje van het Noordzeekanaal. Vindt u dat ook geen ge-wel-dig idee? Minister van Verkeer Eurlings is het met u eens. Die vindt het ook een prachtplan.

Want die containerafslag in Amsterdam, sowieso natuurlijk de stad bij uitstek om zuurverdiend belastinggeld in de modder te laten zakken, daar meert geen schip aan. En daarom moeten de sluizen groter. Zodat er meer boten door kunnen.

Volgt u het nog? Wij niet. En Camiel, zo schatten wij stiekempjes in, eigenlijk ook niet. En zo moeilijk kan het toch allemaal niet zijn, zou je denken. Snelweg? Prima. Spoorlijn? Puik plan. Maar dan tussen Amsterdam en Eindhoven, of Rotterdam en Utrecht. Niet tussen Hardenberg en Ommen. Daar rijden namelijk nauwelijks auto’s. Als Ommen of Hardenberg een snelweg wil, betalen ze die zelf maar.

We leggen het nog wel een keer uit Camiel, het is kennelijk nog altijd te moeilijk voor je: Rotterdam heeft een heeeeeeeele grote haven. Komen al jaren heeeeel veel boten naartoe. Niet voor niets, want die haven ligt lekker vlak aan zee, is goed ontsloten en heeft een gigantische capaciteit.

Amsterdam heeft nauwelijks een haven. En hoeveel sluizen ze ook bouwen, die haven ligt te ver van de zee. Anders zou nu de sluis wel vollopen, maar voorlopig is daar nog zat capaciteit.

Als je meer boten wil in Nederland, bouw dan een derde maasvlakte. Die Amsterdamse containerterminal was namelijk bij voorbaat al een HEEL ERG SLECHT idee. Goed, die hebben we ze nog gegeven, het zou ons inziens wel zo dankbaar zijn als Amsterdam nu ophield met jengelen.

Als Amsterdam zo graag die volstrekt overbodige sluis wil, geldt dezelfde regel als voor Ommen: ze pakken zelf de schep maar. En blijf van ons geld af, met je megalomane en bovenal onvoorstelbaar stupide plannen om Rotterdam naar de kroon te steken. Schande dat de minister zich leent voor dergelijke praktijken.