avatar
   
ThePostOnline

Solidariteit volgens Marleen Barth: waarom u geen PvdA stemt

Om te onderstrepen dat het écht een zelfingenomen, zelffeliciterende van achter bordkartonnen planken voor hun kop in ivoren torens regerende partij is, gaat de PvdA de Eerste Kamer-verkiezingen in met Marleen Barth. Uit bovenstaand filmpje kunt u al opmaken hoe goed mevrouw Barth het met iedereen voor heeft: “Sinds wanneer is solidariteit uit de mode?”. Jaja, wie van echt eerlijk delen houdt, stemt PvdA-Barth. Zegt ze althans zelf. Maar, hoe solidair is Marleen Barth zelf eigenlijk? En hoeveel deelt zij precies? Eerst maar even een luchtfoto van haar villa om te illustreren wat dat nou precies inhoudt, dat solidair leven en eerlijk delen.

(Update: volgens burgemeester Hoekema zelf, de bewoner in kwestie, wordt de rechterkant van de villa door de buren bewoond.)

Niet dat je geen PvdA-er mag zijn als je in een Marcel van Dam-villa woont natuurlijk. Ook iemand die van eerlijk delen en solidariteit houdt, kan in een riante patservilla in de Wassenaarse duinen wonen. Bovendien, het is niet haar villa. Deze villa is namelijk van de overheid. Of beter gezegd: van de belastingbetaler. Marleen Barth is getrouwd met Jan Hoekema (D66), gekozen benoemd burgemeester van Wassenaar. Burgemeesters wonen in ambtswoningen en kennelijk is een ambtswoning in Wassenaar gewoon een achterlijk grote villa. Zo werkt dat in de democratie. Jan Hoekema mag trouwens blij zijn dat burgemeesters niet gekozen zijn anders had hij nu misschien in een inferieur rijtjeshuis gewoond tussen het volk.

630.000 euro belastinggeld
Enfin, Marleen en Jan wonen dus samen in deze luxe en weelde en daarvoor betalen ze huur. De villa in kwestie is namelijk van de overheid. Okee, voordat Marleen en Jan er in trokken is de villa wel verbouwd voor 630.000 euro. Op kosten van de gemeenschap. Want ja, de burger mag best wat over hebben voor de leefomgeving van de burgemeester (op de Bing-foto zijn trouwens allemaal busjes op de oprit te zien. Zou deze foto zijn gemaakt tijdens het voor 630.000 euro verbouwen van die toko? En hebben die busjes dan Poolse kentekens? Dat zou toch heel mooi solidair zijn naar de Poolse medemens toe).

Maar, hoeveel betaalt de familie Hoekman-Barth dan aan huur? Als solidaire PvdA’er en als sociaal-liberale D66’er mag je toch op z’n minst verwachten dat er diep in de buidel wordt getast voor zo’n villa die op het conto van de burger staat. Aangezien alle Wassenaarse buren daar, als het aan de PvdA ligt, zich straks scheel gaan betalen aan hun hypotheekrente omdat ze dat met hun sterke schouders niet meer mogen aftrekken, geeft Marleen Barth ongetwijfeld het goede voorbeeld en doet ze er alles aan de kosten voor de gemeenschap zo laag mogelijk te houden door een fikse huurprijs te betalen.

860 euro per maand.

Come again?

860 euro per maand.

Sterke schouders, zwaarste lasten
Geschatte waarde van zo’n huurvilla: minimaal 6000 euro per maand. Juist ja. Wat zou je in, pak hem beet, Amsterdam kunnen krijgen voor 860 euro per maand? Zeg maar de huur van een modaal verdienend echtpaar dat PvdA stemt. Volk dat graag de boel eerlijk deelt en rekent op de sterke schouders om de zware lasten te dragen. Nou, voor dat bedrag kun je dus heel leuk hier wonen. Of hier in de gezellige Bijlmer. Of hier op het populaire Buikslotermeerplein, zo’n typisch voorbeeld van alles wat goed en prachtig is in Nederland. Nee, zijn niet bepaald villa’s, maar voor villa’s moet u bij de VVD zijn. Van die types die een villa cash betalen, van hun eigen verdiende geld wat op zich al heel gek is want je kunt ook huursubsidie aanvragen. En dan hun hypotheek ook nog willen laten subsidieren, schande!. Zou Marleen Barth als echt solidaire PvdA’er dus nooit doen. Die gaat voor een gemiddeld huurprijsje in een gemiddeld arbeidershuisje zitten. Lekker tussen het volk. Ohnee wacht…

Zijn we er nu, wat Marleen Barth betreft? Neejoh gekkie! Er is nog veel meer leuks dat u moet weten over het definitieve einde van het graaisocialisme dat Partij Van De Animal Farm heet. Marleen Barth is namelijk niet alleen PvdA-Eerste Kamer-Lijsttrekker geworden vanwege haar keurige huurgedrag, maar vooral vanwege haar opvattingen. Prachtige, sociaaldemocratische, boel-bij-elkaar-houd opvattingen die totaal niet haaks op de werkelijkheid staan. Sterk maar toch sociaal. Met veel Rooms geluk en liefde want Marleen Barth is zo katholiek als de piemel van een priester in de kont van een misdienaartje.

Check even deze uitspraken, gedaan door Marleen Barth in de Volkskrant, begin december 2010.

Nederland verdient beter dan hameren op wat er allemaal niet deugt. Ik vind dit juist een prachtig land.

Zakkenvuller
Ja, dat is niet zo heel gek als je in een villa in de Wassenaarse duinen woont. Daar deugt heel veel en is het eigenlijk altijd prachtig. Bovendien heeft mevrouw Barth ook nog een eigen consultancybedrijfje waarmee ze een slordige 850 euro per dag incasseert, als ze zichzelf laat inhuren door een van haar PvdA-vriendjes uit haar grote netwerk. Maar weest u gerust, Barth laat zich echt niet altijd inhuren hoor. Slechts honderd dagen per jaar. Dus ze strijkt nog geen ton per jaar op aan haar sociaaldemocratische netwerkwerkzaamheden. Waar ze dankzij de PvdA een extreem hoge belasting van 52 procent over betaalt, dus wat zeuren we? Marleen Barth verdient juist zoveel zodat ze veel belasting kan betalen. Marleen Barth is eigenlijk een moderne Robin Hood. Ze vult haar zakken niet voor haar lol, nee, ze graait zoveel mogelijk poet bij elkaar zodat het via de belasting onder het volk wordt verdeeld. Lief hè?

Maargoed, een PvdA’er die zakkenvuller is. What’s new? Misschien heeft het PvdA-bestuur juist voor Barth gekozen omdat ze een eersteklas zakkenvuller is. “Zakkenvuller” is een statemant geworden binnen de sociaaldemocratie. Een geuzennaam. PvdA-iconen als Herfkens en Vogelaar zijn rijk en succesvol geworden met deze geuzennaam. “Zakkenvuller” laat zien waar je kunt komen als je PvdA-lid wordt. Van krantenjongen tot scheefwonende villabewoner met eigen bedrijfje en tig betaalde nevenfuncties. Wie wil dat niet? Het kan allemaal in de sociaaldemocratie.

Dan nu even over de inhoud. Straks komen alle sociaaldemocratische jongeren (♥ Arne Mosselman, ♥ Jelle Menges) weer uit hun twitterhol gekropen om me te beschuldigen van “op de man spelen” (dat zou een PvdA’er trouwens nooit doen, iemand een untermensch of minderwaardig mens noemen ofzo) en dat moeten we niet willen met z’n allen. Nee, ook inhoudelijk valt er nog wel wat op Marleen Barth af te dingen. Barth is namelijk een groot voorstander van “religie als bindmiddel”. Zowel christenen als moslims zijn één groot feest van sociale gelijkheid en vrede in het hoofd van Barth. Even wat citaten:

Ik vind dat de PvdA moet opkomen voor het recht van mensen die in God geloven om die inspiratie hardop in Nederland te kunnen uiten. De aanwezigheid van moslims is een zegen want het gaat om trotse mensen die ook in de openbare ruimte van hun geloof willen getuigen en zich niet uit de publieke ruimte laten dringen. Bij christenen is dat wel een beetje aan de orde hoewel sommige dingen ook weer terugkomen, zoals de palmpasentocht voor kinderen. In mijn jeugd was dat weg.

De blanke top der duinen als openbare ruimte
Juist ja. De aanwezigheid van moslims is een zegen die ook in de openbare ruimte van hun geloof willen getuigen. Hoeveel moslims zouden zich dagelijks in de omgeving van Barth van hun geloof betuigen? Wandelt u mee door de omgeving van Barths habitat en telt u het aantal boerka’s en moskee’s in de openbare ruimte even? Pas op dat u niet struikelt over de rellende Marokkaanse jongeren op scooters.

Het moge duidelijk zijn: met Marleen Barth als lijsttrekker voor de Eerste Kamer zit de echte oud-linkse PvdA’er weer als vanouds geramd. Ver weg van het gepeupel het land besturen vanuit een marmeren studeerkamer, en nog nooit een bedrijf van binnen hebben gezien. En dan maar vullen die zakken. Bestuursbaantje hier, PvdA-netwerkinhuuropdrachtje daar, beetje scheefwonen op kosten van die burger aan wie alles zo eerlijk verdeeld moet worden en dan maar lekker spiritueel voor je uit bazelen dat moslims allemaal zo lekker leuk gek lief zijn in de publieke ruimte, die zich een slordige 15 kilometer verwijderd bevindt van het blanke buitenparadijsje waar je op kosten van de belastngbetaler riant leeft. Ja, de wereldvreemdheid is weer helemaal terug bij de PvdA. Sterker nog, het is een wapen in de campagne geworden. Stem PvdA, omdat het feodale stelsel eigenlijk de enige echte democratie was. Graaisocialisme is niet dood, de natte regentendroom is gewoon werkelijkheid.

Marleen Barth is eerder op Geenstijl.nl al terecht aangepakt, maar je kunt de kiezer niet voldoende waarschuwen. Wilt u desondanks toch nog PvdA gaan stemmen, denk dan nog even terug aan de PvdA in Kampen. Of Enschede. Of… etc. etc. etc. Veel stemplezier!

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.