ThePostOnline

Asielzoekers wildpoepen station Emmen onder

05-09-2015 21:50

Update: voor het immer schrijnende gebrek aan toiletten op NS-stations is niet de verantwoordelijk van de NS maar van ProRail.

Het NS-station te Emmen (Drenthe) kampt met een wildpoepprobleem. De bij het station in de bosjes overnachtende vluchtelingen die de laatste bus naar Ter Apel hebben gemist, poepen de boel onder en veroorzaken overlast. De gemeente gaat nu dixi’s plaatsen voor de broodnodige stoelgang van de vluchtelingen, meldt RTV Drenthe.

De asielzoekers komen per trein aan op station Emmen waar ze moeten overstappen op de bus naar Ter Apel. Daar staat één van de grootste asielzoekerscentra van Nederland.

Maar de laatste bus naar Ter Apel vanaf Emmen vertrekt al om 21:30 uur ‘s avonds. Dit verbijsterende gebrek aan verkeersinfrastructuur is in provinciale gebieden doodnormaal.

Asielzoekers die met een latere trein arriveren rest niets anders dan in de bosjes te overnachten en gebruik te maken van de uitgebreide humane service op elk NS-station zoals een gratis toegankelijk openbaar toilet wat toch een integraal onderdeel van beschaving is en daar ook hun behoefte te doen wegens het standaard niet bestaan van elementaire openbare voorzieningen zoals toiletten op en rond NS-stations.

De gemeente heeft ook beloofd nóg een extra bus te laten rijden. Verder geeft de gemeente de schuld vooral aan anderen. Ook wil de gemeente geen noodopvang voor asielzoekers plaatsen.

Het is niet bekend of er inmiddels al asielzoekers door BOA’s zijn beboet voor wildpoepen maar het zou helemaal niemand iets verbazen.