Buitenland

Islamitische aanslagpleger van Charleroi Khaled Babouri wilde agenten onthoofden

08-08-2016 14:52

De 33-jarige uit Algerije afkomstige Khaled Babouri die zaterdag in Charleroi met een kapmes een islamitische aanslag pleegde op twee politieagentes was van plan de agenten te onthoofden. Van dat scenario gaat de politie althans uit, meldt VTM.

Babouri was een bekende van de politie omdat hij eerder al was opgepakt voor het verrichten van illegale arbeid terwijl hij illegaal in België verbleef. Hem is meerdere malen bevolen het land te verlaten maar dat bevel werd dus niet opgevolgd.

Volgens eigen zeggen verbleef hij al sinds 2008 in België.

Nadat hij de eerste uitwijzing kreeg werd hij door maarliefst twee advocaten aangeraden een verblijfsvergunning te regelen door te zeggen dat zijn ‘zeldzame vorm van epilepsie’ in Algerije niet adequaat kan worden behandeld. Dit bleek later  niet het geval te zijn.

De reden dat Babouri niet opgesloten zat als illegale vreemdeling met uitreisbevel is het tekort aan opvangplekken voor illegalen die moeten worden uitgezet.

Met de twee slachtoffers gaat het relatief gezien redelijk. Ze zijn uit hun kunstmatige coma ontwaakt en in stabiele toestand. Hun verwondingen zijn echter ‘vreselijk’.