Politiek

ChristenUnie vraagt Rutte om Catshuissessie over aanpak antisemitisme

24-04-2024 14:03

Mirjam Bikker, ChristenUnie
ChristenUnie-leider Mirjam Bikker.

Redactie. TPO, 24 april 2024 – De ChristenUnie wil dat demissionair premier Mark Rutte tijdens een Catshuissessie in gesprek gaat met verschillende sectoren over de toenemende haat tegen Joden in Nederland, meldt het ANP.

Dit voorstel zal de partij donderdagavond doen tijdens het Kamerdebat over antisemitisme in ons land.

‘De toekomst van de Joodse gemeenschap staat op het spel’

Vertegenwoordigers van universiteiten, onderwijskoepels, het bedrijfsleven, de cultuursector en de politie zouden voor deze sessies uitgenodigd moeten worden, stelt CU-leider Mirjam Bikker. Ze roept Rutte op om samen met hen, en de Joodse gemeenschap, concrete maatregelen te treffen om de veiligheid van de Joodse gemeenschap te waarborgen.

Bikker benadrukt dat de toekomst van de Joodse gemeenschap in Nederland op het spel staat en dat dit een gezamenlijke inspanning vereist. Ze roept op tot actie vanuit alle betrokken partijen.

Er is de laatste tijd vanuit verschillende hoeken kritiek geuit op de regering, waarbij wordt gesteld dat deze zich te weinig uitspreekt tegen Jodenhaat. De voorgestelde Catshuissessies zouden een stap kunnen zijn richting een effectieve aanpak van dit groeiende probleem.