Buitenland

Engeland: drie personen gearresteerd na overlijden bootvluchtelingen in Kanaal

24-04-2024 16:17

Lampedusa
Bootvluchtelingen (niet de boot uit bijgaand artikel, photofilippo66 / Shutterstock.com

Redactie, TPO, 24 april 2024 – Drie personen zijn door de Britse politie gearresteerd in verband met een noodlottige overtocht van migranten van Frankrijk naar Engeland, waarbij dinsdag vijf mensen omkwamen, meldt het ANP.

De verdachten, allen jonge mannen uit Soedan en Zuid-Soedan, worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het faciliteren van illegale immigratie naar Groot-Brittanniƫ en het binnenbrengen van migranten zonder toestemming.

Meer dan 110 migranten aan boord

De arrestanten bevonden zich aan boord van een boot die ‘s ochtends vroeg vertrok vanaf een strand in het Noord-Franse Wimereux, met meer dan 110 mensen aan boord.

Kort na vertrek raakte de boot vast op een zandbank, wat leidde tot paniek. Hierdoor vielen velen overboord. De reddingsdiensten konden 47 mensen uit het water redden, vier van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Echter, vijf mensen kwamen om, waaronder een 7-jarig meisje.

Ondanks het incident kon de boot met 58 overlevenden uiteindelijk verder varen, zij wilden niet gered worden door de reddingsdiensten. Bij aankomst in Engeland werden alle opvarenden door de politie gearresteerd en naar Dover gebracht.