ThePostOnline

Hero Brinkman en de barman

12-10-2009 19:54

De Algemene Beschouwingen zijn voorbij en de PVV van Wilders hoopte hier hoge ogen te gooien door het huidige kabinet te bekritiseren om zo weer meer zieltjes voor zich te winnen. Helaas kon Wilders niet betrapt worden op gedegen argumenten en voorstellen en tijdens het debat kwam er weer een opmerkelijke uitspraak langs. De zogenoemde kopvoddentax. Een echt Wildersje, zo kan dit wel weer worden betiteld. Toch, ondanks het gebrek aan daadkrachtig debatteren steeg de PVV ook nu weer in de peilingen. Maar dat komt waarschijnlijk meer door het zwakke optreden dat premier Balkenende en de rest van het kabinet aan de dag legde.

En dan is er nog de kwestie Brinkman. Of hij nu wel of niet heeft geslagen, dat doet er niet toe. Een volksvertegenwoordiger hoort zich niet zo ernstig te misdragen in een overheidsgebouw, want dat is Nieuwspoort gewoon. De vraag die oprijst, is of het gedrag van Brinkman de PVV schade zal berokkenen.

Tot nu toe wordt er in de media wat lacherig gereageerd op dit gebeuren en lijkt het er op dat het met een sisser zal aflopen. Volgens de website politiekebarometer.nl, stijgt de PVV ook in week 39 weer met 1,2% naar een totaal van 25 zetels. Het begint er op te lijken dat geen enkele uitspraak of actie van welk lid dan ook er voor zorgt dat de PVV gezichtsverlies lijdt. Wouter Bos zou zoiets een keer moeten flikken…

CC-foto: Leon Bloom