ThePostOnline

De FNV mist haar doel

12-10-2009 17:57

We zijn er weer: de FNV wil dat beetje vervoer waarvoor we geen torenhoge betalen, de bussen, trams en metro’s, weer eens gaan platleggen. En waarom? Om te protesteren tegen de mogelijke verhoging van de AOW-leeftijd. Ze gebruiken het Openbaar Vervoer weer eens als machtsmiddel. Of het personeel van het OV het er mee eens is of niet, dat maakt niet uit. De FNV zegt het, dus gebeurt het. De missie van FNV is om op te komen voor werknemers, zodat zij onder fatsoenlijke omstandigheden kunnen werken. Dat de provocerende SP’ers bij de FNV dan tegen de verhoging van de AOW-leeftijd zijn, is totaal niet relevant voor het doel van de FNV. Alsof net die twee jaar langer doorwerken tegenwoordig zo moeilijk is, wanneer we veel ouder worden en de medische techniek er flink op vooruit is gegaan. Een jaar of vijftig geleden, toen de AOW er kwam, werd de leeftijd vastgesteld op 65. Vijftig jaar geleden dus.

FNV, krijg eens ballen en richt je eens op die straatmocro’s die de omstandigheden van de buschauffeurs meer dan onaangenaam maken.

Beste FNV, hoe verantwoordt u dan de hardwerkende werknemers, die in de Randstad werken, en zo sympathiek zijn om gebruik te maken van het openbaar vervoer, nu alwéér de dupe zijn van jullie provocerende acties?