ThePostOnline

Vrienden vermoorden Pim Fortuyn nog een keer

04-11-2009 12:08

We constateren dat Rinus van den Heerik van de Stichting Vrienden van Fortuyn met zijn hoofd in een mierenhoop is gevallen. En dat die mieren zich door zijn neus een weg gevreten hebben tot in het diepst van zijn hersenen, alwaar hun zuur onherstelbare schade heeft aangericht. Rinus van den Heerik is doodziek. Dat is natuurlijk best triest voor zo’n dwerg van het open debat, maar een feit waar wij niet onderuit kunnen. Daar waar zijn Grote Kale Leider pleitte voor absolute vrijheid van meningsuiting doet Van den Heerik een pathetische poging om de vrijheid van meningsuiting af te schaffen en vermoordt hij zijn Grote Kale Leider voor een tweede keer. Wat is er aan de hand?

Eerst Rinus van den Heerik. Dat is een trieste slippendrager die in de tijd dat Fortuyn nog leefde zich vooral nuttig maakte met flyeren en posters plakken. Ook was hij betrokken bij extreem-rechtse demonstraties, zoals wij hem zien staan op de foto midden op de pagina. Rinus deed ook wat met Filip de Winter tijdens zijn bezoek aan Rotterdam en was betrokken bij het niet zo frisse clubje Nieuw Rechts. Tegenwoordig doet Van den Heerik iets voor Stichting Vrienden van Fortuyn en Stichting Beeld voor Pim en verkeert hij in de periferie van Leefbaar Rotterdam. Ook doet hij aan het herdenken van Theo van Gogh. We mogen concluderen dat onze man iemand is van het type die vindt dat alles gezegd moet worden zolang dat maar gaat over de linkse kerk en die moslimmannen met baarden.

Dinsdagavond hebben de Stichting Vrienden van Fortuyn en de Stichting Beeld van Pim gezamenlijk aangifte gedaan tegen Alexander Pechtold. Die vertelde namelijk dat Geert Wilders staatsgevaarlijk, haatzaaiend en nog eens extreem-rechts ook zou zijn. Niks mis mee. Want als de mens in de geest van Fortuyn zou handelen, dan moet zoiets gewoon kunnen. En als Pechtold dat vindt, dan vindt hij dat maar. Daar kan de burger op zijn beurt weer iets van vinden, die kan bepalen of hij zijn kostbare stem nog op de man wil uitbrengen en hij kan er tegenin gaan. Dat heet vrijheid van meningsuiting. En een Rinus van den Heerik moet dat als bewaker van het gedachtegoed van Fortuyn weten.

Fortuyn vond het immers helemaal niet erg als een imam vertelde dat alle homo’s van een flatgebouw gelazerd moesten worden. Want dan kon Fortuyn met de man in discussie om de boel op te lossen. In een vraaggesprek met Theo van Gogh verklaarde hij bovendien dat de vrijheid van meningsuiting wat hem betreft absoluut was.

Onze bewaker van het gedachtegoed van Fortuyn Rinus snapt dat niet. Voor hem kwam de kogel van links, is alles de schuld van de islam en als het daar niet aan ligt dan is het gewoon de schuld van links én de islam. Tunnelvisie en leefden Pim en Theo nog maar. In plaats van het debat met Pechtold te zoeken geeft Rinus van den Heerik het lijk Fortuyn een nekschot met een dubbelloops jachtgeweer. Zoals het een Echte Vriend betaamt.