Bloed aan de harpoen, geen wereldkampioen!

14-12-2009 15:30

Het credo ‘Save the Whale‘ is weer helemaal hot na de prijswinnende documentaire The Cove. In de film ga je op stap met een soort Ocean’s Eleven in Japan waar het mysterie rond de dolfijnenjacht wordt ontrafeld. Niks mis mee, allemaal gaan zien, beter niet op een lege maag though. Na het zien van zo’n stukje geëngageerde journalistiek zou je willen je overgaan tot actie. Walvissen en dolfijnen afmaken voor traditie? Dat MAG natuurlijk niet! Enfin.

Op zoek naar kritiek op de film uit Japanse hoek op Youtube stuitte ik op deze man, een redneck uit Texas. Hoewel het overduidelijk een idioot is, is het toch ook weer een vermakelijk filmpje. En de man lijkt zowaar een punt te hebben, al doet hij wel erg dramatisch (is een dingetje in de V.S.) om het punt te maken.

Het eten van dieren is per definitie wreed. Laten we geen onderscheid maken in dieren. Een walvis of dolfijn vermoorden voor vlees is net zo zielig als een koe of een varken, aldus deze man die erg z’n best doet om voor Fox News te mogen werken.

Onzin natuurlijk. Walvissen en dolfijnen zijn een onderdeel van een bedreigd ecosysteem. Maar hypocriet is het zeker wel om anderen de schuld te geven van de walvisjacht terwijl we het zelf ook doen. Dit is Europa, de Faeröer Eilanden om precies te zijn. Onderdeel van Denemarken. Ja, daar praten ze nu over het klimaat.

Daarom ‘Bloed aan de harpoen, geen wereldkampioen!’ Boycotten dat WK voetbal. Nederland speelt tegen Denemarken en Japan in de groepsfase.