ThePostOnline

PvdA-wethouder: ‘In Almere is het wél veilig!’

02-03-2010 13:22

Voor veel, vooral linkse, politici is het nog altijd de vraag: hoe gaan we met de populariteit van Wilders om? Gaan we hem demoniseren (D66), leggen we er een cordon sanitaire omheen (PvdA) of leren we juist van zijn populariteit (andere wel normale partijen)? In Almere, hét aankomend PVV-bastion heeft wethouder Adri Duivesteijn (PvdA) iets totaal nieuws bedacht: het volledig aanpassen van de werkelijkheid om hoe dan ook je gelijk te halen. Desnoods over het lijk van de democratie.

In een ronkend jammerstuk in de Volkskrant laat de faalwethouder weten dat hij het contact met elke realiteit volledig kwijt is. Volgens hem zijn die 30 procent PVV-stemmers in Almere namelijk D-O-M. Zo zeuren ze over onveiligheid in Almere (wat niet zo heel gek is als je overvalgolf na overvalgolf krijgt te verwerken) maar dat mag dus niet van wethouder Duijvestein. Want, let op nu komt het, het is namelijk ONTZETTEND VEILIG IN ALMERE: “De PVV en de media creëren een schijnwerkelijkheid in Almere. Almere is sinds 2008 veilig en in 2009 werd het nog veel veiliger”.
Volgens wethouder Duivesteijn zou het bij de verkiezingen in Almere dan ook om “de bereikbaarheid van de stad moeten gaan”.

Huismus
Tsja, als je de onder een groot deel van het volk levende prioriteiten volledig negeert is het inderdaad makkelijk om je met secundaire problemen bezig te houden. Misschien is het in dat geval ook een goed idee als de landelijk politici eens gaan inzien dat er helemaal geen financiële crisis is en dat het echte probleem in Nederland, namelijk het uitsterven van de huismus, veel meer aandacht verdient?

Dat 30 procent van de Almeerders het niet met wethouder Duivesteijn eens is, doet er voor deze wethouder niet toe. Als wethouder Duivesteijn vindt dat het veilig is in Almere, dan ís het ook veilig in Almere. Je hebt namelijk het volk (hahaha!) en je hebt wethouder Duivesteijn. Het volk is gewoon zeurend vullis, wethouder Duivesteijn is God.

Democratie
Je zou denken: in een democratie werkt dat toch anders? Je zou denken: als 30 procent van je volk laat weten zich onveilig te voelen, dan pas je daar je beleid toch op aan? Dan ga je toch als een stier aan het werk om die burgers tenminste het idee te geven dat er aan deze problemen wordt gewerkt? Je zou denken: het doet er toch niet toe wat er werkelijk gaande is, als 30 procent van je kiezers iets vindt dan doe je daar toch wat mee? Je zou denken: in een democratie wordt de macht toch gevormd door de wensen van de burger, niet door de arrogante willekeur van politieke ego’s?

Niet in de democratie van Wethouder Duivesteijn. Voor wethouder Duivesteijn is de werkelijkheid volledig aanpasbaar aan wat wethouder Duivesteijn het beste uitkomt. Als hij daarvoor 30 procent van zijn volk voorgoed van zijn toch al discutabele partij moet vervreemden dan doet wethouder Duivesteijn dat. Desnoods is wethouder Duivesteijn bereid het volk in de armen van de door wethouder Duivesteijn zo gehate Wilders te sturen. Zo is wethouder Duivesteijn ook wel weer.

‘Wilders-stemmers zijn kut’

Wilders-stemmers, die zijn namelijk kut. En iedereen die kut is, heeft per definitie ongelijk. Nee, er zit ook niet misschien een beetje een kern van waarheid in de problemen die door deze kutstemmers worden benoemd. Wethouder Duivesteijn zegt: het moet nu maar eens afgelopen zijn met het zelfstandig benoemen van problemen door het volk. Voortaan bepaalt wethouder Duivesteijn gewoon weer wat wel en wat niet een probleem is in Almere. Net zoals wethouder Duivesteijn ook bepaalt dat de aarde plat is, dat er vierkante cirkels bestaan, dat 1 + 1 = 3 en dat als winkelier zes keer in een seizoen worden overvallen gewoon een incidentje is. Punt uit. Geen verdere discussie mogelijk. Niks democratie. Ego Duivesteijn en daarmee basta. Gelijk hebben is gelijk krijgen, ook als het niet zo is. Dat is nou “sterk en sociaal”.

Met mensen als wethouder Duivesteijn in je gemeentebestuur is de overwinning van de PVV geen bijzondere gebeurtenis maar pure rechtvaardigheid. Wat mij betreft is alles wat democratisch mogelijk is gerechtvaardigd om voorgoed een einde te maken aan de weerzinwekkende arrogante haast feodale regentenmentaliteit van wethouders als Adri Duivensteijn.

Lang leve de democratie.

Bert Brussen is beslist geen PVV-sympathisant en ziet niets in hoofddoekjesverboden of een hetze tegen de islam maar wordt zo langzamerhand kotsmisselijk van zelfgenoegzame arrogante PvdA-ego’s.