Het Gooi ten dode opgeschreven

15-03-2010 17:34

Kakkersenclave het Gooi: je wilt er niet dood worden gevonden, laat staan wonen. Al zou je dat willen dan nog kan dat niet omdat zowel de huur- als koopwoningen er onbetaalbaar zijn. Tenzij je iets doet in het vastgoed of iets met interieurdesign.

Geen wonder dus dat jongeren massaal het Gooi uitvluchten. Er vluchten momenteel zelfs meer jongeren tussen de 20 en 30 uit Gooi weg dan uit Limburg dus ga maar na.

Probleem dus, want wat moet het Gooi als straks alle jongeren pleite zijn? Wie bezoekt er dan nog de hockeyfeesten? Wat moet de scooterdealer verder zonder jongeren? En de poloshirtwinkelier? En al die rijke oudjes, denk daar eens aan! Iemand moet straks toch de luiers van de Elsevier-opaatjes en parelketting-omaatjes verschonen? Het Gooi is nota bene de snelst vergrijzende regio van la toute Hollande. Parbleu!

Het is overigens niet zo dat geen van die fijne blije blanke babyvetkids niet in het Gooi wíl wonen (al lijkt ons dat voor de hand liggen, maargoed, wie zijn wij). Sterker nog, op elke vrijkomende huurwoning wordt voor zeker 50 procent door jongeren gereageerd. Maarja, on-be-taal-baar natuurlijk. Ook zonder design van Jan des Bouvrie.

Gooische woningcorporaties luiden nu de noodklok: als er deze raadsperiode niets veranderd aan de situatie is het Gooi ten dode opgeschreven en kan de laatste bejaarde straks het licht uitdoen in Blaericum, Naerden of Bussum. Wat volgens ons dus geen enkel probleem is, maar nogmaals: wie zijn wij…