Veel ouders leven nog in middeleeuwen

22-03-2010 17:08

Normale mensen weten al tientallen jaren dat hiv niet zomaar besmettelijk is en niet zonder meer overdraagbaar. Helaas houdt het normaal zijn bij mensen vaak op zodra ze kinderen krijgen. Dan slaat ineens de paniek toe als een hiv-kind bij zoon of dochter in de klas zit.

Uit een onderzoek uitgevoerd door TNS/Nipo blijkt dat maarliefst drie op de tien ouders liever geen hiv-kind in de klas van het eigen kind heeft. Maar nog schokkender is het feit dat één op de tien docenten liever geen collega met hiv heeft.

In principe heet dit gewoon discriminatie en komt zoiets vaak voort uit grenzeloze achterlijkheid. Het probleem zit hem echter in het misverstand dat hiv overdraagbaar zou zijn via wondjes of bloeddruppels. Dit is echter niet het geval. Alleen bij bloed-bloed contact, dus twee open wonden tegen elkaar, bestaat er serieus risico op het overbrengen van het hiv-virus.

Uiteraard zijn er ook mensen die dit allemaal niet geloven omdat zulke leugens “toch maar afkomstig zijn van Big Pharma” of ze geloven überhaupt niet in het bestaan van hiv “want dat is nooit aangetoond”. Deze mensen mag u verder negeren, dat doen wij ook.

Nu deze zaken duidelijk zijn, wordt dan ook van iedere ouder verwacht op te houden met paniekzaaien en gewoon de werkelijkheid te accepteren. Docenten die bang zijn voor collega’s met hiv zouden op staande voet moeten worden ontslagen.