Amerikanen maken vervolg op Fitna (update)

23-03-2010 16:55

Na het daverende succes van zijn film Fitna, komt er nu een tweede film met Geert Wilders in de hoofdrol. De film, genaamd Islam Rising: Geert Wilders’ Warning To The West, zal op 1 mei in première gaan in Los Angeles. De belangrijke thema’s die aan de orde komen zijn natuurlijk het ‘oprukken van de islam’ en hoe dat volgens Wilders ‘ten koste gaat van onze vrijheid’.
De film is een productie van het Amerikaanse bedrijf PRB Films, in samenwerking met het Christian Action Network (CAN). Die laatste organisatie is een lobbygroep die zich inspant voor het behoud van het Amerikaanse gezin en het land wil verdedigen tegen de radicale islam.
Wilders zegt zelf vereerd te zijn dat hij onderwerp is van een film. Tevens geeft hij aan dat er ‘niks mis is’ met het materiaal dat hij al gezien heeft. Dat kan ook haast niet anders, want zo’n pracht van een organisatie als het CAN verwoordt de boodschap van Wilders natuurlijk op een zeer effectieve manier.
Of Islam Rising: Geert Wilders’ Warning To The West net zo’n grote hit wordt als Fitna, moet zich nog uitwijzen. De trailer beloofd in ieder geval veel spannends.

Update: De geplande première zal niet doorgaan, aangezien de producent zichzelf en Geert Wilders wil distantiëren van uitspraken die afkomstig zijn van dat gezellige clubje het CAN. Zo blijkt namelijk dat deze organisatie homo’s vroeger uitmaakte voor ‘perverselingen’ die ‘smerige seksziekten verspreiden’.