ThePostOnline

Te koop: Yab Yum

04-04-2010 21:52

Ruim twee jaar nadat de gemeente Amsterdam met behulp van de wet Bibop de deuren van Yab Yum liet sluiten, kiest eigenaar Hennie Vittali eieren voor zijn geld. De huidige uitbater, die het roemruchte bordeel in 1999 voor de slordige som van 11,5 miljoen gulden kocht, was de afgelopen jaren over de sluiting in gevecht met het stadsbestuur. 

Nadat zowel de rechter als de Raad van State de gemeente in het gelijk stelde, diende de advocaat van Vittali een klacht in bij het Europees Hof. Aanvankelijk hoopte de seksmagnaat op die manier zijn vergunning terug te krijgen. Inmiddels heeft hij echter besloten dat vonnis niet meer af te wachten en doet hij het erotisch imperium van de hand. 

Tegenover De Telegraaf zei Vittali over zijn beslissing dat hij de uitkomst niet meer wil afwachten en hoopt dat een ‘schone’ koper het luxe bordeel voort kan zetten. Geïnteresseerden moeten voor het pand aan de Singel, waarop nog steeds de bestemming ‘seksinrichting’ rust, een luttele 6 miljoen euro neertellen. Een koopje, dus: wie wordt de volgende pooierkoning van Amsterdam?