ThePostOnline

BNN + politiek = fail

03-05-2010 15:28

Het gaat goed met de politieke aspiraties van BNN. Lijst 17 is een feit en vijf zetels tijdens de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen is het doel. Tevens heeft lijsttrekker Lot Feijen de naam van de partij omgedoopt tot Lijst LEF. Maar daar wringt de schoen.

Er is namelijk al een Lijst LEF actief in Nederland en wel in de gemeenteraad van Emmen. Deze partij gebood het BNN-project om haar naam te veranderen en dreigde hierbij met juridische stappen. Feijen heeft moeten zwichten, na een ‘minder prettig en onnodig lang gesprek’ vanuit de kant van de Emmense politici. De nieuwe naam van het voormalige Lijst 0 is voorlopig FEL, met de pakkende ondertitel ‘met lef’.

Niks aan de hand zou je zeggen, gewoon doorlopen mensen. Maar wat wil nu het geval? In een uitgelekte mail die Feijen verstuurde aan haar partijgenoten, is in de ps te lezen hoe de toekomstige politica om wil gaan met de media. Niks geen open kaart spelen, maar voorliegen en het volk dom houden. Of is het allemaal weer een publiciteitsstunt, op zijn ‘BNN’s’? Ja, die Feijen gaat nog eens een hele grote worden.