Blootlopers niet welkom in Turkije

07-05-2010 13:52

Blootlopende zonaanbidders opgelet: na krap een week open te zijn geweest, heeft het eerste nudistenhotel van Turkije al weer zijn deuren moeten sluiten. Het hotel, dat is gevestigd vlakbij Marmaris aan de Turkse westkust, maakt daarmee een wel erg onfortuinlijke start.

Dat is natuurlijk een fikse tegenslag voor de eigenaar van het naturistenparadijsje, dat de afgelopen tijd op flink veel aandacht van de internationale pers mocht rekenen. Bovendien is de sluiting een nogal teleurstellende ontwikkeling voor de vaderlandse naaktlopersgemeenschap, die de vrijplaats reeds had ontdekt. Naar verluid werd het hotel al in de eerste week door een aantal Nederlandse naaktlopers bezocht.

Wie overigens denkt dat het sluiten van het bloothotel te maken had met de Turkse moraal heeft het mis: de uitbater had simpelweg zijn bouwvergunningen niet op orde. Hij heeft al aangekondigd beroep aan te teken tegen het stadsbestuur, maar die hebben op hun beurt reeds laten weten voorlopig geen enkele reden te zien om op hun beslissing terug te komen.