Babyboomers: Het is allemaal de schuld van Facebook!

19-05-2010 13:06

In Frankrijk is al een paar weken een leuke rage aan de gang: de apéro géants, dat vrij vertaald ‘enorm drinkgelag’ betekent. Via Facebook worden duizenden jongeren en studenten gevraagd om op een afgesproken plek te komen met eigen drank en eten om vervolgens urenlang helemaal niks te doen. Ja, eten en drinken en naar verloop van tijd zingen, dansen, muziek maken, neuken in de bosjes etc. Een spontaan volksfeest gevoed door sociale media en positieve energie, waar vind je dat nog tegenwoordig?

Zieke jeugd
Maar zoals zo vaak bij babyboomers moet ook dit speciale en geweldige initiatief de nek omgedraaid worden. Want grote groepen mensen die plezier maken, dat moeten we niet willen met zijn allen. Ten eerste ontstaan deze feesten op fora waar we geen controle over hebben (eng), gaat het om grote groepen jonge mensen (eng), die vooral heel gezellig willen doen (eng). Tot slot kunnen we er op deze manier helemaal niets aan verdienen (heel eng).

In Frankrijk is inmiddels de discussie ontstaan wat er toch aan de hand is met de jongeren van tegenwoordig. Waarom willen ze zo graag drinken, blowen en plezier maken? Wat is er mis met bankhangen en consumeren? De experts zijn aan het woord: de jeugd van tegenwoordig is ziek en moet (vertaling) geholpen!

Protest
Maar wat is er nou eigenlijk aan de hand? Er is een dode gevallen op een festijn van 9000 mensen in Nantes. Een jongen sprong van een brug en na onderzoek bleek dat de jongen inderdaad wat veel had gedronken, wat zijn domme actie enigszins verklaart. Een dode op inmiddels honderdduizenden mensen op willekeurige bijeenkomsten door heel Frankrijk.

En dus slaan de babyboomers flink om zich heen met verboden smijtend: De burgemeesters van Parijs en Antwerpen willen een algeheel verbod op samenkomen, een maatregel die doorgaans alleen geldt voor voetbalhooligans en straatterroristjes. Maar ook Facebook moet het ontgelden. De sites waar de feesten worden aangekondigd moeten uit de lucht want anders wordt de site helemaal geweerd. Helaas is Facebook daar uiteindelijk nog gevoelig voor ook, de site van de aankomende apéro géant in Parijs is uit de lucht. Facebookers komen in actie tegen deze repressieve maatregel van Facebook en de Franse overheid op een nieuwe pagina, de vraag is wie er aan het langste eind trekt.