Oranje grijpt er wéér naast

25-06-2010 12:36

Daar zit u dan, oranje boa om de nek, kek hoedje op en een gekoeld biertje in de hand. Kijkend naar uw nieuwe scherm dat u met behulp van 131 Miljoen Airmiles bij elkaar hebt weten te schrapen. Het koste wat maar de verkoper vertelde destijds dat het ding, met Full HD en pixel plus 25HPZSA ondersteuning, het nieuwste van het nieuwste was.

U kijkt naar de sneeuw op uw scherm en plots herinnert u zich dat de verkoper aan kwam zetten met een kapotte doos. ‘Da ies et desaign van die doos, Mijnheerr’ antwoordde de verkoper op uw vragende blik. U twijfelde, maar stemde toch in. U had uw vrouw immers beloofd dat ze ‘s avonds Sex & the City in Full HD kon kijken. Een vijfde maand zonder seks, daar had u geen zin in.

Buitenspel
Enfin, u zit daar dus voor uw scherm, wachtend op dat ene moment, het moment van glorie. Vrouw en kinderen de deur uit (u ging echt niet voor 1002e keer uitleggen wat buitenspel was en dat die donkere mensen vroeger voor Suriname en Marokko zouden spelen). De hond had u alvast aan een boom gebonden. Dat was u toch al van plan tijdens de vakantie, maar de gelegenheid deed zich nu al voor.

U bent er helemaal klaar voor, eindelijk rekenen we af met ’74! Deze keer zijn wij het die de gouden fallus boven ons hoofd tillen. U ziet de kop in chocolade letters al in de krant ‘ORANJE WERELDKAMPIOEN’. Eronder een foto met van der Vaart en die gouden fallus. U verbaast zich over het vertrouwd lijkende beeld, Van der Vaart met andermans fallus in zijn handen.

Michiel de Ruyter
Nog een paar minuten, dan zal het los gaan. Dan zal de wereld kennismaken met de brullende leeuw, weten dat Holland bestaat en dat wij niet voor niets afstammen van wijlen Michiel de Ruyter.

Gespannen kijkt u nog een laatste maal of u de kaasblokjes wel in precies de juiste maat hebt gesneden. Sinds Geert Wilders, was orde en discipline heel belangrijk. U wist niet precies waarom, maar toch deed u het, omdat Geert het wilde.

Henk?
De tune van het WK dendert uw kamer in. ‘Yes, nog 10 seconden!’ U kijkt naar de Big Five die door het beeld huppelen. Net wanneer u besluit om volgend jaar met het hele gezin naar Afrika te gaan, ziet u tot uw schrik dat de olifant op het scherm zich naar u toedraait en tettert: ‘Allemachtig Henk, ben je voor de TV in slaap gevallen?’

Verschrikt kijkt u omhoog, recht in het gezicht van Ingrid, uw vrouw. U werpt een blik op de TV en vangt nog net een glimp op van een snikkende Hugo Borst, gehuld in een oranje t-shirt. ‘Ach’ denkt u, ‘over vier jaar is er weer een WK, dan proberen we het nog eens’. U staat op en zwijgend begeeft u zich naar de keuken, alwaar uw vrouw het broodtrommeltje al heeft ingepakt.

Jasper Mooren is Nederlander, woont/werkt in Zwitserland, is supporter van Duitsland en verbaast zich over de ongefundeerde oranjegekte in Nederland. Hij stemt overigens VVD.