Wilders: ‘Moslims, bevrijd uzelf’

19-07-2010 17:01

‘Er zijn mensen die zeggen dat ik de moslims haat. Ik haat de moslims niet. Het doet mij verdriet dat de islam hen van hun waardigheid heeft beroofd. De islam is onmenselijk, maar moslims zijn mensen en dus in staat tot liefde – die machtige kracht die Mohammed verachtte’, schrijft PVV-leider Geert Wilders in een boodschap voor de debatsite muslimdebate.com. Wilders werd door deze site uitgenodigd een boodschap aan alle moslims mee te geven en uit te leggen wat hij tegen de islam heeft.

Volgens Wilders is er met moslims zelf niks mis, maar is het de islam die ze tot de monsters maakt waar hij hen voor houdt. Wilders: ‘Mohammed is bepaald geen profeet van liefde en mededogen, maar een massamoordenaar, een tiran en een pedofiel. De moslims hadden geen betreurenswaardiger rolmodel kunnen hebben.’ Het complete artikel is online beschikbaar via de website van NRC Handelsblad.

De website muslimdebat.com is opgericht door een internationale groep intellectuelen en academici voor het voeren van een open en vrije discussie over politieke en sociale kwesties die gerelateerd zijn aan de islam. ‘honderden jaren van cultureel verval en wijdverbreide ongeletterdheid hebben de kloof tussen de huidige realiteit van de moslimwereld en de moderniteit verbreed’, aldus de intellectuelen en academici die vooral democratie en mensenrechten willen verspreiden.