Burgemeester Duisburg goed de lul (update)

26-07-2010 20:51

De burgemeester van Duisburg, Adolf Sauerland (voeg hier uw Godwin in), tevens CDU-lid, komt steeds meer in het nauw. De Duitse krant Kölnische Rundschau zal morgen brengen dat de burgemeester op het allerlaatste moment nog vergunningen tekende voor de Loveparade van afgelopen zaterdag waarbij 19 mensen om het leven kwamen.

Volgens de Kölnische Rundschau tekende Sauerland zaterdagochtend om negen uur de laatste vergunningen terwijl er al tijden in de Duisburgse gemeenteraad werd gediscussieerd over de haalbaarheid van het feest. Mogelijk tekende Sauerland de vergunningen onder druk omdat er al zoveel feestgangers op weg naar Duisburg waren dat het feest afblazen geen optie was.

Dat verklaart echter niet waarom Sauerland niet al maanden eerder met de vergunningen bezig is geweest. Volgens experts is het een normale gang van zaken om voor dit soort grote feesten al maanden van te voren de vergunningen rond te hebben. Het heeft er dan ook alle schijn van dat de organisatie op alle niveaus gruwelijk heeft gefaald.

Nu deze zaak aan het licht is gekomen wordt het voor de 55-jarige CDU-burgemeester, die onlangs nog door zijn eigen onderdanen werd bekogeld met vuilnis en van de rampplek werd verdreven, wel heel erg lastig om nog langer in functie te blijven. Eerder vandaag liet Sauerland in een persoonlijke verklaring nog weten “te weigeren om op te stappen”. Volgens hem gaat het eerst om de oorzaak van de ramp en dan pas over de verantwoordelijkheid.

Update:
inmiddels is het dodental opgelopen tot 20.