ThePostOnline

Nichtencircus

07-08-2010 10:00

Onderstaand artikel is uit augustus 2009, maar anno 2010 ook nog actueel – al verwijzen de links naar nieuwsberichten van vorig jaar.

Vandaag Canal Parade in Amsterdam, het meest overschatte homo-emancipatiefeest van Nederland. Het hele jaar door worden de kranten gevuld met berichten over potenrammers in Amsterdam, het ontslag van homoleraren op christelijke scholen en het stigma dat jonge nichten en potten ook vandaag nog met zich meetorsen, om nog maar te zwijgen over homofiele moslims die helemaal geen leven schijnen te hebben omdat ze in een land leven waar homofilie overwegend geaccepteerd wordt, waarop hun eigen geloof er des te sterker tegen uitkomt. Op die ene dag tijdens de Gay Pride wordt dan vervolgens alles uit de kast getrokken (woordgrapje) om homofilie te promoten. Door juist die vooroordelen waar homohaters zich op baseren nog eens lekker te onderstrepen. Want dat helpt, denken ze.

Half Nederland loopt uit om met een blik bier in de hand gade te slaan hoe nichterig Nederland, vergezeld door ongemakkelijk kijkende politici – ieder jaar ruimer vertegenwoordigd om ‘signalen af te geven’ – zich in de meest gladde, glimmende en glibberige kostuums hijst die ze kunnen vinden waar vervolgens voor de zekerheid ook nog de billen (of het kruis) uitgeknipt wordt om een beetje extra op te vallen tussen alle andere peacockende poten. Dit nichtencircus is de hoogste vorm van aapjes kijken, zonder schroom en met de mogelijkheid tot ongestraft vingerwijzen.

Carpet munchers
Iedereen grijpt zijn kans om goodwill te kweken bij ’s lands rugridders en carpet munchers, of om de ongelofelijk flexibiliteit van de eigen organisatie aan te tonen. Politiepotten mogen hun uniform aanhouden op de boot, natte matrozen hun tenue dit jaar ook en het CDA is aan boord geklommen bij homo’s met den bijbel in de hoop dat dit ‘leidt tot meer dialoog.‘ Niet alleen homohatend Nederland moet van de onschuld van het homo-zijn overtuigend worden, ook het buitenland verdient bijscholing: Cohen zal een aantal Nederlandse en Amerikaanse homosuelen in de echt verbinden vandaag. Want in Amerika kan dat allemaal niet zomaar en dat is Job een doorn in het oog.

Ahmed Marcouch laat ondertussen één boot vertrekken vanuit Slotervaart, niet eens vanuit het hart van de brandhaard maar ergens van opzij, terwijl de meeste Marokkanen die hij homotolerant probeert te maken het een worst zal zijn, want die zijn op vakantie. De boot van minister Plasterk wordt geënterd door jonge leden van COC Nederland om hun eis kracht bij te zetten dat een wetsaanpassing homodiscriminatie op scholen strafbaar moet maken. Minder ‘piraat’ van ze dan het klinkt trouwens, want de actie is vantevoren aangekondigd en heeft ongetwijfeld een vergunning gekregen. Het gaat zo ver met die ‘gay is good’-boodschappen dat gematigde nichten, voor zover die al bestaan, zich al af beginnen te wenden van het steeds meer door politiek correcte hetero’s gedomineerde festijn.

Openlijke geilheid
Alsof al die boodschappen überhaupt aankomen bij homohaters. Die zitten onder onwetenden, religieuzen en allochtonen die dankzij door groeps- of geloofsdruk gevormde ideeën een (verplichte) hekel hebben aan de kersen op een geëmancipeerde samenleving. Politie, leger, politiek en gaygemeenschap kunnen nog zo hun best doen, die lui schrijven één boze tekst langs de route op de muur en wenden hun blik verder af van de Canal Parade en al haar openlijke geilheid door zich te verschuilen achter vastgeroeste ideeën over onreinheid, de duivel en het godonterende hedonisme van zo’n vrolijke zomerparade. Nou ja, misschien parkeren ze nog wel een paar nonnen bij de uitgang van Amsterdam CS om bezoekers te overtuigen van de zonde die extravagantie volgens hen is.

Lieve goedbedoelende hetero’s, stap nou gewoon van die boten af en laat nat Nederland dat jaarlijkse open closet feestje houden zonder er zoveel gewicht aan te hangen. Lieve nog beter bedoelende homo’s, schreeuw wat minder hard over je geaardheid en doe je eigen ding. Jullie houden met zijn allen dat homo-hangijzer heet door het veel groter te maken dan het is. Acceptatie betekent er bij (willen) horen en dat demonstreer je niet door jezelf zo vreselijk anders-dan-anderen te presenteren in een geil glitterpakje op een boot, je volledige waardigheid te grabbel gooiend voor aapjeskijkend Nederland. Laat die onwetenden toch lekker onwetend, de gelovigen nog onwetender en geniet onder elkaar van je eigen gelijk. Dat scheelt een hoop krampachtige danspasjes ieder jaar.

Nogmaals: de links verwijzen inderdaad naar nieuwsberichten uit 2009, omdat dit artikel in 2009 is geschreven.