Opgepast: verkapte Nigerianen actief op het web

05-10-2010 13:00

Wachtwoorden. Iedereen heeft ze nodig voor zijn of haar online activiteiten. Het programma Digivaardig en Digibewust heeft een uitvoerig onderzoek verricht onder 800 Nederlanders en komt met het schokkende nieuws naar buiten dat veel mensen zich niet bewust zijn van hun makkelijk te hacken wachtwoorden.

Diezelfde organisatie komt nu met de WachtwoordWisselWeek die zijn kick-off vandaag beleeft in Den Haag. Op het Centraal Station aldaar wordt mensen op een ‘ludieke wijze’ gevraagd om hun wachtwoord te veranderen in een hokje. Tevens kan men zijn gegevens invoeren op de website van de initiatiefnemers en wordt er een uniek, sterk en veilig wachtwoord voor je gegenereerd.

Wij van DeJaap.nl zouden niet van DeJaap.nl zijn als we hier niet onze twijfels bij zouden hebben. Dus je voert je gegevens en persoonlijke informatie in op een website en dan krijg je een wachtwoord dat je daarna voor al je online activiteiten kunt gebruiken. Als je daar toch mee bezig bent, mail je bankgegevens dan ook even naar je verre achteroom Mboeloe Mbeke in Nigeria, zodat hij je zijn erfenis naar je kan overmaken. Ons bindend advies luidt dan ook: denk lekker zelf na over je wachtwoorden.