ThePostOnline

Poepen op het werk

12-01-2011 11:29

Er schijnt een etiquette te bestaan dat je niet poept waar je werkt. Geen number two op kantoor. De grote boodschap moet je als loonslaaf dus met pijn, moeite en alle bijkomende gassen inhouden tot je in je Vinex-woning wedergekeerd bent. Maar gelukkig heten we niet allemaal Amy Groskamp-Ten Have, net zo min als meisjes naar roosjes en viooltjes ruiken. Gepoept worden zal er!

Wanneer je op je werk op het moment staat je over te geven aan die oergevoelens van ontlading, sta je voor een splitsing. Laat je je gaan of behoud je nog dat laatste stukje Freudiaanse controle? Weet dat er in het eerste geval geen weg meer terug is. “Nog lekkerder dan schijten, is betaald schijten!” Bovendien is het net zo’n natuurlijke manier om stoffen uit je lichaam te scheiden als bijvoorbeeld je neus snuiten of transpireren.

Lavendelspray
Maar de crux zit hem natuurlijke in de stank. Onzin natuurlijk. Alsof je niet genoeg weet als je acute vorm van bronchitis krijgt van de overmaat aan lavendelspray in het kleine kamertje. Of het laatste restje remspoor in de pot. Of een hoeveelheid spetters rondom waar menig abstract schilderij een puntje aan kan zuigen.

Er zijn ook altijd collega’s die precies weten hoelang iedereen op de pot schijnt te zitten en dat quasi-grappig meedelen aan de rest. Het ergste is natuurlijk als de toiletten zich naast de werkplek bevinden, of zelfs in dezelfde ruimte! Bid dan maar voor goede isolatie. Het is geen fijne visualisatie als je kan horen dat je baas zijn handen nooit wast. Ook niet na een bezoek van krap twintig minuten. Want ja, natuurlijk! Iedereen let op elkaars toiletbezoeken.

Genânt
Voor de mensen die deze ranzige maar vermakelijke verhalen missen omdat ze thuis werken of alleen op kantoor zitten: er zijn genoeg fora waar de meest genânte verhalen uit de doeken worden gedaan over office pooping. Bijvoorbeeld terrorliefhebster Sandra. “Ik zat laatst op het toilet op mijn werk, want ik had enorme buikkrampen en toen was ik vergeten de deur op slot te doen. Toen ging de deur plotseling open door een (mannelijke) collega. Wat voelde ik me op dat moment ongemakkelijk zeg. Ik had net een grote boodschap geproduceerd met veel stank. Tot overmaat van ramp was ook nog het toilet papier op.”