Avondtopic: omdat er meer is

19-01-2011 21:21

Iedere week vind je hier een overzicht van sites of weblogs die een bezoek waard zijn, volgens ons. Omdat je je verveelt en vanwege je strenge geloof geen televisie bezit maar wel heimelijk laptopbezitter bent. Of omdat je niet in slaap wilt vallen met de gedachte aan kwijlende honden of Pauw & Witteman. Of allebei tegelijk. Of gewoon omdat je hier toch bent.

Verlaten fabrieksgebouwen
Lelijke dingen kunnen zo mooi zijn. Maar omdat de gemiddelde ambtenaar met inspraak Nederland het liefst ziet als een gepolijst poppenhuis, worden krakkemikkige bruggen en verweerde verlaten fabrieksgebouwen snel vervangen door eigenlijk alles wat er maar gekocht kan worden van onze belastingcenten. Gelukkig zijn er genoeg mensen die industriële zooi kunnen waarden. Onder het mom van urban exploration photography begeven zij zich op de terreinen die vaak op last van de politie afgesloten zijn en nemen de glasscherven en roestig uitstekende stukken metaal op de koop toe. Net als de kans om gepakt te worden door de politie.

Op Opacity een verzameling sinistere foto’s van verlaten Amerikaanse kindertehuizen  en power plants die op instorten staan. De mensen achter Kingston Lounge noemen zichzelf urban archeologists. Je vindt er niet alleen foto’s van onheilspellende ziekenhuizen die al tientallen jaren leegstaan, maar ook een prachtige macro van het skelet van een aasgier dat tussen het puin ligt. Van Infiltration bestaat zelfs een -jawel- papieren magazine, en het is tevens de oudste site around over dit onderwerp. En ook in Engeland en Rusland zijn er genoeg duistere plekken. Hier een introductie in de zogeheten urbex fotografie, voor de mens wier verlangen naar unheimische gebouwen verder gaat dan Almere centrum.

Borstvoeding
Voor de mensen die niet opgewassen zijn tegen zoveel naargeestige schoonheid, valt er gelukkig nog genoeg anders moois te surfen. Zo zijn er de tepelstickers van Hayden Panettiere, prijzen de benen, borsten en rode mond van Scarlett Johansson iets aan en wil Megan Fox graag gevoederd worden. Oh en een voormalig Victoria’s Angel die borstvoeding geeft. (Site is lichtelijk NSFW, maar aangezien je toch al een borstvoedende vrouw wilde gaan begluren: what the heck?)