Kijkbuiskansen: moslims, actie en Anna Drijver naakt

20-01-2011 18:01

Zóóó Moslim, 20:30 uur, Nederland 3 – Ja, het bedenken van thema-uitzendingen kun je wel aan de jongens en meisjes van de Avro overlaten, want over moslims wordt in Nederland in principe nauwelijks gediscussieerd nietwaar? Wat u mag verwachten: gezeur over “hoe moslimsminded Nederland eigenlijk is”. Dat wordt getest aan de hand van een serie te gekke spelletjes zoals een moslimtest. De meiden van halal staan niet in de line up maar die zullen ongetwijfeld van de partij zijn, het blijft publieke omroep tenslotte. Het wordt overigens gepresenteerd door Art Rooijakkers die met deze klus zijn eerste opdracht voor de Avro vervult. Ze hebben namelijk net Chantal Janzen eruit gegooid dus er was plek voor Art, zodoende.

Levenslied, 21:25 uur, Ned 1 – Nieuwe Nederlandse dramaserie over een zangkoor dat doldwaze avonturen beleeft. Het zal allemaal wel maar het is met Anna Drijver in de hoofdrol dus met een beetje mazzel krijgt u Anna Drijver naakt te zien.

Pauw & Witteman, 23:00 uur, Ned 1 – Vanavond gasten die de moeite van het zappen waard zijn: John de Mol (die zich zelden laat interviewen maar nu voor zijn nieuwe realityshow weer eens uit zijn schulp komt gekropen) en Halbe Zijlstra, waarover hier meer.

Holland Doc: Tot in het oneindige, 23:00 uur, Ned 2 – Documentaire over ‘Onkalo’, een ruimte diep onder Finse rotsen waar de komende eeuwen nucleair afval moet worden opgeslagen. De filmmaker gaat er fors op zijn Joop’s tegenaan: want moeten we dat wel willen, kerncentrales die afval produceren terwijl we ook heel duurzaam linnen tasjes kunnen produceren dankzij windmolens?

Online: actie en docu’s

Op woensdagen is in de VS de serie Chase te zien, van producent Jerry Bruckheimer. Bruckheimer maakt CSI en CSI-klonen en actiefilms zoals Pirates of the Caribbean. Met Chase, dat gaat over een team US Marshalls dat voortvluchtigen opjaagt, zou hij dus uitstekend in zijn hum moeten zijn. Chase doet zijn naam eer aan in de zin dat de serie een al achtervolging is. Actie-actie-actie zonder een moment te stoppen om eens grappig te zijn of de karakters diepgang te geven.  Heb je zin in twaalf afleveringen tieten-schieten-helicopters (zonder de tieten) dan kun je die hier vinden.

Donderdag is documentairedag. Kattenmensen kijken The Witness, een docu over een man wiens angst voor dieren getemd wordt door een kitten. Jeugdcultuur- en boemboemliefhebbers willen We Call It Techno zeker zien.

In The Daily Show bespreekt Jon Stewart Tunesië. Verder is er genoeg ellende in de VS zelf. ‘Anytown USA’ wil geen extra belastingen en daarom proberen sommige Amerikaanse staten hun tekorten aan te vullen met casino’s (geen grap!). De gast spreekt over blue-collar decline: het verdwijnen van fabrieksarbeiders. In The Colbert Report spreekt Colbert met Ron Reagan Jr.

Verder vers: Modern Family (S02E13).