Lekker oren aannaaien op de Kamasutrabeurs

24-01-2011 16:01

Het was weer een ouderwets gezellig weekend in de Randstad. Antifascistisch rellen in Den Haag, de teloorgang van elf Amsterdammers (lees: AFC Ajax), een uit de hand gelopen kaartspel in Rotterdam en overrijp hangend vlees in Utrecht. Nu is over die eerste drie al genoeg gesproken, maar laten we ook de trekpleister in Utrecht niet vergeten. Daar was het namelijk goed toeven op de Kamasutrabeurs.

Hoewel, indien net achttien en bomvol hormonen (FOXY en Chelsea Charms) of 50-plus en gezind op partnerruil. Want ja, tegenwoordig is een huwelijk na 25 jaar blijkbaar dermate saai dat men met volgepakte treinen tegelijk zijn of haar heil zoekt op de Kamasutrabeurs. Beloningen te over: van een Erotisch Doolhof tot aan een heuse Swingersclub. En dat op nog geen 500 meter van het station.

De beurs
Na het aftikken van een kleine 20 euro openen de deuren tot de beurs. Eenmaal binnen bekruipt het gevoel in Beverwijk te zijn. Niets is minder waar. Hier geen 1001 Turkse fruitkramen maar een tiental kraampjes met sextoys, een FOXY-fotostand, een veel te dure oliebollenkraam en twee showpodia waarop amper iets gebeurt. En o ja: zoals eerder vermeld ook nog een Erotisch Doolhof, een Swingerscafé en een aftrekplek voor travestieten.

Wie niet van plan is zijn of haar geslacht te activeren tijdens het beursbezoek, komt van een koude kermis thuis. De hele expositie is opgetrokken in een hal, waarvan de “seksplekken” zo’n beetje driekwart beslaan. Misschien een idee om tijdens de volgende editie er een tweede of derde hal bij te pakken? Er zal vast wel publiek zijn voor een hele hal gevuld met goedkope seksspeeltjes uit China en daarbij zal het de treurnis die het nu uitstraalt ietwat kunnen camoufleren.

Hoewel de organisatie zelf spreekt over een “erotische lifestylebeurs”, zou het fair zijn gewoon te erkennen dat deze beurs één grote darkroom is waar gewillige koppels het met elkaar doen. Dat je daarnaast ook nog buiten in de kou een sigaret kunt roken of voor 10 euro drie pornofilms (is de VHS weer in?) kunt aanschaffen, maakt het nog niet tot een lifestylebeurs. Zelfs niet als je daar het woordje erotisch voor plakt. En daar kan zelfs de enorme voorgevel van Chelsea Charms’ geen verandering in brengen.