Kijkbuiskansen: Ricky Gervais, Jan Jaap van der Wal, Albert Verlinde (NAAKT)

31-01-2011 18:00

The Daily Show: Nederlandse editie, 22:30 uur, Comedy Central – Iedereen weet dat het medialandschap in de V.S. superieur is aan het Nederlandse medialandschap omdat zij wel The Daily Show hebben en wij niet. Zij hebben namelijk wel cabaretiers die én grappig zijn én niet vervelend moraliserend links, wij niet. Zij hebben namelijk wel een publiek dat van verschillende meningen houdt en de vrijheid van meningsuiting respecteert ook als deze rechts en cynisch is, wij niet. Daarom keek u The Daily Show altijd online, met dank aan de online tips van Linda Duits. Vanaf vandaag heeft Nederland een eigen The Daily Show met Jan Jaap van der Wal als Nederlandse John Stewart. Dat gaat een groot succes worden want Jan Jaap van der Wal is helemaal nooit vervelend moraliserend links namelijk. Oh wacht… Nouja, hij belooft minstens 46 goede grappen.

De Wereld Draait Door, 19:30 uur, Ned 3 – Ja okee, Jan Mulder zit er ook maar daar kunt u best omheen kijken. Wat gast Albert Verlinde heeft te vertellen is misschien wel interessant want hij gaat in op de Grote BNN Afluisterzaak. Gisteren werd bekend dat het OM heel BNN gaat kapotaanklagen vanwege een gevalletje mogelijke privacyschending. Tsja. Albert Verlinde die iets moralistisch zegt over privacy: altijd + 100.

Panorama, 21:30 uur, BBC 1 – Mooi moment zo in het GroenLinks-fail Kunduz fopdebat: een Britse militair keert terug naar het district Sangin te Afghanistan waar de US Army inmiddels de scepter zwaait. Daar volgt hij de Lima Company en heeft hij tijd om vragen te stellen: waarom moesten hier 106 Britse militairen de dood vinden? Hoezo is dit gebied nog steeds niet veilig? Hoe zinnig is deze missie?

NCRV Document: Als het kan dan moet het, 23:00 uur, Ned 2 – Sommige mensen houden van schaatsen: in de tyfuskou een beetje bewegen zonder einde op bevroren water. Dat kan. Sommige mensen hebben echter zo’n passie voor schaatsen dat ze twaalf jaar lang niets anders doen dan schaatsen (als het even kan) en dat dan filmen om er één grote passiedocumentaire van te maken. Dat heeft toch wel weer iets.

Online: Ricky Gervais

The Ricky Gervais Show is een show met nou ja, Ricky Gervais. Het programma startte op de radio in 2001. Vanaf 2005 werd het aangeboden als podcast en brak het alle records, inclusief het Guinness, voor dit nieuwe genre. Hoewel nieuwe media de bom zijn, is iets nog steeds pas echt populair als het op de conventionele televee te zien is. Daarom zijn de oorspronkelijke radio-opnames voorzien van kekke tekeningen zodat televisiekijkers nu ook kunnen genieten van de droge humor . The Ricky Gervais Show is bizar en absurdistisch en dus leuk. Het tweede seizoen loopt inmiddels, alle afleveringen kijk/luister je hier.

Vers sinds dit weekend: Big Love (S05E03), Top Gear (S16E02), Episodes (S01E04), Shameless (S01E04). De nieuwste Californication (S04E04) heeft een geweldige gastrol van Fisher Stevens als financier van Fucking & Punching: The Movie.

Om 20:30 uur zal op DeJaap de livestream van een debat tussen aankomend oud-NOSjournaal-hoofdredacteur Hans Laroes en journalist Joris Luyendijk te zien zijn. Zij debatteren in De Balie te Amsterdam over de toestand van de media in Nederland.