Rondje van Pavlov’s blogback

13-02-2011 18:25

1. Tien tieten…ik bedoel chicken wings asjeblieft Valentijnsdag is een kutdag, daarover zijn wij mannen het eens. Maar omdat het vrouwtje er ogenschijnlijk van in haar nopjes geraakt, nemen we haar toch elk jaar mee uit eten. Daar zit je dan in een tapasbar met twintig andere lange gezichten. Kaarsjes aan, flesje cava, Spaanse immigrant in een huurpak en een viool naast de tafel. Afijn, we gooien al onze principes, alles waar we als oerman voor staan, overboord. Daarom doen we het dit jaar anders; 2011 is het jaar dat we emanciperen. Wat we gaan doen? We gaan naar Hooters! De tietenbar doet namelijk op de universele dag van de liefde bij elke bestelling van tien kippenvleugeltjes, er tien bovenop. Gratis. Kippenvleugeltjes. Zonder te betalen! Geserveerd door vrouwen in korte broekjes en te strakke hemdjes!! Can’t wait for Valentine’s Day!

Just because we don’t have a violin player and overpriced wine, does not mean Hooters isn’t a great place for Valentine’s Day. Valentine’s day is about love, and what is not to love about free Hooters wings! (Mike McNeil, Vice President of Marketing Hooters America)

2. Up goes retro
Animatiefilms tellen helemaal mee in Hollywood. Een goed voorbeeld hiervan is de avonturenfilm Up, die er twee jaar geleden met twee Oscars vandoor ging, en ook nog eens genomineerd werd voor de hoofdprijs van beste feature film. De beelden die animatiestudio Pixar haar publiek voorschotelde waren dan ook fantastisch. Met zoveel weelderigheid is het af en toe even goed te beseffen dat je ouders zich vroeger moesten vermaken met ruisende ende krakende beeldbuisflarden. Om je met de neus op deze feiten te drukken maakte Ivan Guerrero een briljante trailer hoe de film er uit had gezien als hij vijftig jaar eerder was gemaakt. Draaien maar!

3. ‘Verbrand rubber en niet je ziel’
Motorrijden is niet iets wat je alleen maar op je vrije zondag doet. Het is een way of life. Sinds de eerste motor in 1885, Petroleum Reitwagen, trotseren motorrijders op hun vertrouwde tweewielers weer en wind om hun bestemming te bereiken. En of je nu een Hells Angel bent of een winkelbediende, de motor maakt van iedereen een romanticus, want: ‘four wheels move the body, two wheels move the soul’. The Selvedge Yard brengt met een stijlvolle fotoserie in zwart-wit bijna honderd jaar aan gevoelsmensen op twee rubberen banden in beeld.

4. iMarathon
Dat je een iPod in je zak stopt als je een rondje gaat hardlopen, a la. Maar de Britse Joseph Tame zeult wel een hele hoop ‘appelatuur’ mee tijdens het sporten. Met een spacende stellage om zijn borst is hij in staat om vier iPhone’s en een iPad voor zich uit te dragen als hij de benen gaat strekken. Niet omdat hij een Angry Birds verslaving heeft, maar omdat hij de wereld wil laten meegenieten als hij op 27 febrauri de marathon van Tokio zal gaan lopen. Via het dure speelgoed op zijn lichaam kan het publiek via de camera’s tegen Joseph’s zwetende harses aankijken en statistieken als zijn hartslag, gelopen afstand en route volgen via twitter. Exhibitionistisch of sportief 2.0? Oordeel zelf.

5. ‘I love when you wear your fuzzy socks with your jammies’
IJsberen, nagelbijten, haren uittrekken. De heren van het Amerikaanse ict-beveiligingsbedrijf HBGary zweten peentjes. In de wandelgangen gaat het gerucht dat hackersgroep Anonymous maandag op de website Anonleaks tienduizenden mailtjes van werknemers op straat gooit, variërend van geheime informatie voor de FBI tot liefkozende zinnen aan vrouwlief en warrige scripts voor science-fiction films. Het bedrijf krijgt een boontje om zijn loontje omdat directeur Aaron Barr in een interview met The Financial Times vertelde de structuur van Anonymous te hebben blootgelegd en de identiteit van een aantal leden te weten. Reden genoeg voor de snoepgrage hackers om eens lekker te klieren.

6. Fight Club voor nerds
Als nerd in Silicon Valley heb je ook weleens zin om op iets anders te tikken dan een toetsenbord. Bijvoorbeeld als de software waaraan je al maanden werkt het niet doet, omdat de stagiair zo nodig een paar tikfouten in je code moest maken in het kader van zijn leerproces. In dat geval neem je de beste jongen mee naar een heuse Fight Club. Want die bestaat daar, laten filmmakers Drea Cooper en Zackary Canepari van het project ‘California is a place‘ zien. In de Gentleman’s Fight Club kun je elkaar te lijf gaan met je vuisten, stokken en uiteraard toetsenborden. Waarom? “We werken allemaal op een kantoor. Na een dag hard werken willen we gewoon een mannelijke ervaring”, zegt een van de mannen. Voor hen is het vechten “een ontsnapping” van hun leven tussen vier kleine muurtjes. Ze hebben waarschijnlijk gewoon te vaak Fight Club gekeken. Wedden dat ze alle one-liners van Tyler Durden uit hun hoofd kennen?