Rondje van Pavlov’s Blogback

16-02-2011 21:00

I’ll take huge wastes of money for $200 please
Of ze bij IBM mensen teveel hebben, het wel gehad hebben met serieuze supercomputers, of gewoon erg van spelletjes houden weet ik niet, maar wederom laten ze een computer het tegen mensen opnemen. In navolging van hun Deep Blue-computer, die potjes schaak speelde tegen grootmeester Gary Kasparov, hebben ze nu Watson ontwikkeld. Watson is speciaal gemaakt om goed te scoren bij het Amerikaanse spelprogramma Jeopardy. Na een lange tijd van ontwikkelen en testen, nam de computer het gisteravond op tegen twee van de beste spelers die ooit aan het programma meegedaan hadden, en niet onverdienstelijk. Check de uitzending hier. Vanaf 7:20 zie je goed hoe Watson zijn virtuele brein aan het werk zet.

Over 200 meter, kapotjes bereikt
Het stadsbestuur van New York is gek van condooms. Een paar jaar geleden introduceerde het een eigen condoom, en sindsdien zijn die dingen op een tal van plekken gratis te verkrijgen. Maar wat nou als je iemand oppikt in de club en op weg naar huis erachter komt dat je door je voorraad rubbers heen bent? No worries, there’s an app for that. Het stadsbestuur lanceerde op Valentijnsdag een app voor iPhone en Android-telefoons die op een kaart aangeeft hoe je bij het dichtbijzijnste uitdeelpunt moet komen. Je kan bij het opvragen van de route zelfs aangeven of je met de auto, fiets, bus of benenwagen bent. En aangezien het soort mensen dat genoodzaakt is een dergelijke app te raadplegen niet al te ervaren zal zijn, kunnen ze net voor de daad ook via de app uitgelegd krijgen hoe het jasje omgedaan moet worden.

Blijf van mijn opblaaspop af, of ik eet je op!
De Amerikaanse journalist Jonathan Franklin sprak met de Chileense kompels die vorig jaar na een iets te lange ondergrondse vakantie uit een mijn werden gered. Een iets te lange vakantie, omdat de situatie blijkbaar wat onpure gedachten in de Chileense hoofden bracht. In onze vaderlandse pers viel al te lezen dat de mijnwerkers aan zelfmoord en zelfs kannibalisme dachten. Maar kent u het verhaal van de opblaasbare sekspoppen ook? Volgens onder meer de Daily Mail bood een sponsor aan om tien opblaaspoppen te doneren aan de gefrustreerde mannen. Er zaten echter 33 mannen in de mijn, dus de poppen werden geweigerd uit angst voor ruzie en jaloezie. Deze en meer verhalen in het boek van Franklin, dat ons een aanrader lijkt.

Heavy do it bird-tation tonight?
Had u al van Lady Antebellum gehoord? Wij van Pavlov zullen de naam van deze countrygroep uit Nashville niet snel vergeten. Niet omdat ze deze week maar liefst vijf Grammy Awards in de wacht sleepten, maar omdat dit wordt vermeld in een video die we inmiddels zo’n 118 keer hebben bekeken. Het gaat om verslaggeefster Serene Branson, die live ter plekke is maar helaas niet helemaal uit haar woorden komt. Een understatement indeed, getuige het onderstaande filmpje. Inmiddels verschijnen er ook de nodige remixen van de scène, waarvan deze wel geinig is.

http://www.youtube.com/watch?v=iCPjcFmsrD4

In memoriam: Silvio Berlusconi
Wat? Berlusconi dood? Die Italiaanse premier die niet van stoppen weet? Die man die zich jong houdt door het bloed van jonge maagden te drinken? Is het heus? Neen. Toch wijdde The Guardian een hele fotoserie aan Berlusconi alsof ‘ie dood is: a life in pictures. En het blijkt een mooi overzicht (zeker van zijn vrouwen). Wij bespeuren in deze fotoserie een mooie metafoor voor het tijdperk Berlusconi. Het is mooi geweest. Ciao!

Vervelen in Afghanistan doe je zo
Private first class Rupert Valero heeft blijkbaar niet veel te doen in Kandahar, Afghanistan. Waar zijn maatjes gretig mannen met baarden en bomgordels neerknallen, fungeert Rupert als vleesgeworden afvalverwerker. Ja, ook terroristen gebruiken shampooflessen en mobiele telefoontjes. En het is toch dood- en doodzonde dat zomaar rond te laten slingeren naast hun levenloze lichamen? Ies sjlegt voer mieljeu. Dus verzamelde Valero alle rotzooi die hij tegenkwam en maakte er actiefiguurtjes van. Kon hij toch nog een beetje soldaatje spelen. Je kan je tijd beter besteden, maar indrukwekkend blijft het wel. Wij zouden ook teruggrijpen naar een zorgenvrije jeugd in een oorloggebied. Zo zouden we ons helemaal suf knikkeren, maar dat terzijde. Op de blog Another Limited Rebellion vinden we naast de prachtige plaatjes ook een stukje duiding. Zo zien we het graag.