ThePostOnline

Straatstijl: Antwerpen

18-02-2011 10:00


De shopmanager van de Antwerpse Urban Outfitters loopt er goed bij, ze zal vast goedgekeurd worden door de schrijvers van de modebijbel. De volgende ingrediënten zorgen voor een win-win-win (!) situatie: wortelbroek in luipaardprint gemaakt van een hele fijne luchtige stof (klaar voor de lente), een simpele witte top die heel strategisch is uitgekozen om het geheel niet te overrulen: want overdaad schaadt! En de sjaal past goed bij de tinten van haar broek en schoenen. Tja die schoenen, die zie je wellicht niet goed. Het gaat om het model camel + sleehak van rubber. Erg van nu. Niet te missen. Wat betreft het haar: beachy blonde met – zo lijkt het – zouterige aan elkaar gekleven lokken die met een woest gebaar van elkaar zijn losgemaakt. Samenvatting: Fijnheid.


De man in kwestie (ja het is een man) had veel haast, vandaar het bedrukte gezicht. Hij draagt een camelkleurige jas, een goede zet. Waarom? Camel (een kleur die niet heel lang geleden alleen populair was in het bejaardentehuis) kreeg een verjongingskuurtje van modehuis Chloé toen zij – voor autumn/winter 2010 – haar modellen met camel coats de catwalk opstuurde. Een wintertrend dus. Zijn sumo-ish hairdo is gewaagd! Maar de veredelde variant van Lykke Li is toch een betere vertaling voor mannen/vrouwen die deze coupe uit willen testen. En verder: een veilige keuze als het gaat om de sneakers, zijn twee canvas shoppers en de warme wollen sjaal. Deze shop-a-holic heeft een missie. Slagen op de Schoenmarkt in Antwerpen.

Nog een medewerker van het fabuleuze (maar prijzige) Urban Outfitters in Antwerpen. Wat draagt ze? Een zwarte minirok die op de taille valt, van leer. Check! Een denim oversized overhemd. Check! Panty met print, past er prima bij, dus: Check! En nu het leukste item van deze outfit: Blue suede shoes. Een herenschoen die gedragen wordt door een jongedame, het model zelf is niet bijster vernieuwend, het gaat hier om de kleur. Color blocking is namelijk erg welkom in lente en zomer 2011.

Deze foto is vlak voor de Episode (een vintage winkel) gemaakt. Tasloos strompelde het meisje de winkel uit, geen pronkstukken voor vandaag? De broek: ook camelkleurig. En tapstoelopend. Zo’n opoebroek mag nog wel hoor, al krijgen we binnenkort (vast sneller dan dit stuk getyped is) flared pants voor onze kiezen, juist: (her)(be)leef de seventies. De bruine lederen brogues zijn ok, een beetje zoals de dame op foto 1, maar dan minder gewaagd. Daar kan ze zelf ook niks aan doen.