Rondje van Pavlov’s Blogback

23-02-2011 21:00

Om maar met de deur in huis te vallen…
…een awesome filmpje dat weinig inleiding nodig heeft. Kent u het spel Angry Birds? Well, hieronder het bewijs van een vader die een SPEELBARE Angry Birds-verjaardagstaart voor zijn zesjarige zoontje maakte. Ongeduldige kijkers mogen de eerste twee minuten skippen.

De levensechte kolibrie… toch?
Daar is hij dan hoor. De eerste op afstand bestuurbare kolibrie. Wat hebben we er lang op moeten wachten. De zogenaamde Nano Hummingbird werd ontwikkeld door het Amerikaanse DARPA om de altijd aanwezige vijand te bespioneren. Er zit namelijk een cameraatje in. De nepvogel heeft dezelfde afmetingen als een echte kolibrie en vliegt zelfs door met zijn vleugels te klapperen. Maximum snelheid: 18 kilometer per uur. U kunt het beestje hier in actie zien. Nu weten we dat de meeste vijanden van de vrije wereld tamelijk onderontwikkeld zijn, maar wat ons betreft kan het apparaatje nog wel een paar updates gebruiken voor het de term “levensecht” verdient. Oordeelt u zelf.

Louisiana: if it’s on the internet….it’s true
Louisiana, de rode stok. De enige staat in Amerika waar Frans nog een beetje tof is, en je niet meteen voor freedom-hating socialist hippie uitgemaakt wordt als je een woordje spreekt. Men zegt wel eens dat de Fransen lui zijn met hun korte werkweken en bourgondische levensstijl, en ook dat lijken ze in Louisiana goed te waarderen. Twee vriendinnen brachten namelijk een bezoekje aan de hoofdstad Baton Rouge om wat cultuur op te snuiven, en gingen onder andere naar het stadhuis alwaar ze de volgende lap tekst naast een standbeeld van de eerste gouverneur aantroffen. Facepalmt u even mee?

De pariah’s van Seattle
Geef toe, niemand vindt het chill om bij elke vlucht langs de beveiliging te moeten. Jas uit, zakken leeg, riem los, schoenen uit….*piep piep*. Zucht. Armen omhoog, laten fouilleren, en alles weer aantrekken. In Amerika is het sinds kort helemaal een drama met de invoering van de bodyscanner. Als je weigert in je digitale adamskostuum op de foto te gaan, krijg je de beruchte patdown door iemand van de Transport Security Administration. Een soort legale aanranding. En wat kan je er aan doen? Helemaal niks, je zal toch van A naar B moeten komen. De eigenaar van een restaurant buiten Seattle Airport probeert toch zijn steentje bij te dragen; hij verbiedt de beveiligingsbeambten binnen te komen in zijn etablissement. Niet welkom. Raus gehen. Verboten vor TDA-agents. “Hun soort is niet welkom”, aldus de eigenaar. Zelfs de lokale politie staat aan zijn kant en helpt met het wegschoppen van TSA-medewerkers uit de zaak indien nodig. Hulde. Nu nog zoiets in Nederland voor parkeeragenten, agenten in flitsauto’s, koppige treinconducteurs en Paul de Leeuw.

Het bewijs: films zijn slechter dan vroeger
Moki.tv, een soort gelikte versie van IMDb, denkt het bewijs in handen te hebben voor de claim dat films slechter en slechter worden. Op hun blog tonen ze een indrukwekkende interactieve grafiek met daarin per jaar de twintig meest populaire films van de afgelopen twee decennia. En wat blijkt: alles van Twilight zuigt, de nieuwe Star Wars-reeks zuigt en alles van Michael Bay zuigt. Wisten we allang, maar er is nu ‘grondig’ bewijs voor. Dat Moki ratings van films uit hun eigen database plukt is dubieus te noemen, net als het feit wat of wie nu bepaalt wanneer een film ‘gepolariseerd’ is. En zo kunnen we nog wel even doorgaan (mevrouw Duits, kom er maar in!). Want hoe kan je in hemelsnaam de remake van Godzilla slecht vinden?

Wolfram|Alpha is voor nerds
Kent u hem nog? Wolfram|Alpha, die verdomd slimme zoekantwoordmachine? De Watson van het web? Welnu, deze engine is een natte droom voor de academici onder ons. Neem nou het getal pi, slachtoffer van menig Amerikaanse taalgrap. Pi is tof en pi is heilig. Neem daarbij de factor 1337 (leet), een pukkelige puber die wil weten wat het awesome percentage van een awesome getal is en je krijgt: 42. U weet wel, the answer to life the universe and everything. Nerd alert!