Ode aan mijn joggingbroek

24-02-2011 10:00

In mijn toch al bizar eclectische inloopkast is een duidelijke tweedeling te vinden; die tussen thuiskleding en ‘gewone’ kleding. Als ik alleen thuis ben, draag ik het kostuum van de 21e eeuwse thuiswerkende ZZP’er; een joggingbroek, een eng hip shirt en indien nodig, een hoodie. De joggingbroek heeft een onterecht slechte reputatie. Het is allang al geen vormeloze grijze hobbezak meer, dankzij merken als Juicy Couture is het een volwaardig fashionitem geworden.

Wanneer wel en wanneer niet?
Om eerst maar een misverstand uit de weg te ruimen; het is niet toegestaan een joggingbroek buiten de deur te dragen, al zijn daar een paar uitzonderingen op. In de volgende gevallen in het wel toegestaan om een joggingbroek in het openbaar te dragen;

– Je bent daadwerkelijk aan het joggen, danwel hardlopen;

– Op de dansschool/sportschool /het yoga-instituut is geen kleedkamer (maar dan moet je wel direct naar huis en niet nog even stoppen om boodschappen te doen of iets dergelijks);

– Je bent onderweg naar het vliegveld voor een vlucht van minimaal acht uur.

Billen!
Het lijkt allicht vreemd om een ode te schrijven aan een kledingstuk dat weinig mensen je zullen zien dragen, maar als je een joggingbroek draagt, moet je wel een goede dragen. De wat strakkere modellen van bijvoorbeeld het eerder genoemde Juicy Couture en Baby Phat, laten je je billen echt geweldig uitkomen, mits je billen hebt. Als je niet gezegend bent met een mooi achterste, kun je natuurlijk voor de stoere baggybroek gaan, voor tijdens het sporten of dansen. (Mits je op hiphop of zumba zit, stijldansen in een joggingbroek valt af te raden). Gecombineerd met een leuk strak shirt verberg je je minder sterke kanten, zie je er leuk uit én draag je comfortabele kleding.

Bankhangen
Het lijkt tegenstrijdig, maar de joggingbroek het ideale kledingstuk om keihard mee op de bank te hangen. Natuurlijk kan dit in een achenebbisj exemplaar van  nog geen tientje van een schrale keten als Zeeman of de Schoenenreus, maar bankhangen kan ook in stijl. Sterker nog, bankhangen móet in stijl. Mocht er dan namelijk toch iemand onverwacht langskomen, al is het maar de postbode, dan hoef je je in elk geval niet te schamen voor je huispak. Comfortabele kleding hoeft immers niet altijd onflatteus te zijn!

Werken
Ook voor de niet-bankhangers of niet-sporters is de joggingbroek het ideale kledingstuk. Als je net als ik haast de hele dag dubbelgevouwen over je PC hangt, is het heerlijk om iets te dragen dat niet je ingewanden in de verdringing brengt. Soms ben ik in een malle bui en draag ik een mooi mantelpak tijdens het thuiswerken, maar dit zit toch stukken minder comfortabel en op die dagen belt er nooit iemand onverwacht aan.

Voor iedereen
Kortom, er is voor iedereen een geschikte joggingbroek te vinden. Kort, lang, strak, baggy, gevoerd, niet gevoerd, met of zonder print, noem maar op.  De joggingbroek zou best wel eens het ultieme kledingstuk kunnen zijn, mits je hem nooit zomaar buitenshuis draagt, that is. Tot slot geef ik jullie nog een shoptip, bij Def-Shop.com kun je voor weinig de mooiste joggingbroeken scoren, van Kani tot Baby Phat. Nu heb je dus geen enkel excuus meer om thuis slecht ‘gewone’ kleding te dragen!

Fotocredit: K1x Shorty Basic Sweatpant, € 40 (K1X via Def-Shop.com)