ThePostOnline

Lace-up

25-02-2011 14:00

Je ziet ze steeds meer: lace-up schoes, ofwel veterschoentjes. De schoen is uniseks, vrouwen hebben ze immers van de man afgepakt. Zeker bij excentrieke en gedurfde outfits van fashionista’s ontbreken ze niet, dat zie je onder andere in dit eerdere Straatstijl-artikel: twee van de drie dames draagt ze. Het kán leuk zijn, mits goed gecombineerd en het juiste model. Wat merken op een rijtje.


Niet echt charmant, deze schoenen. Ze zijn iets smaller dan de mannenversie, maar daar houden de verschillen ook wel op. Je ziet ze eerder door een 60-jarige pijprokende vent gedragen worden, dan door een vlot, jong ding. De kleuren zijn bovendien niet sprankelend genoeg. Het is daarbij natuurlijk niet voor niets dat Invito ze er voor een verlaagd prijsje uitgooit. Conclusie: naar verwachting denken toeschouwers dat je de kast van je vader geplunderd hebt.


Bovenstaande schoenen zijn van Sasha. De zwart-witte schoen is bijzonder en fris. De lak zorgt voor nét een beetje extra. Ook een geinige keuze: die brede veters. Door de verfijning van de schoen – kijk maar eens naar de details – kunnen deze exemplaren gedragen worden onder een rokje of jurkje. De onderste schoen is standaard: saai kleurtje, standaard modelletje. Praktisch minpunt: deze schoen is enorm kwetsbaar. Lichte suède doet het nooit goed in ons koude, regenachtige kikkerlandje.


H&M (boven) gaat duidelijk voor cute & cuddly: schattige, poederroze schoentjes. Voor onder de tutu, laten we maar zeggen. De schoen kan vlot zijn, maar het kan ook schraal wegvallen bij een te uitbundige outfit. Voor de breedgeschouderde, stoere vrouw heeft dit te weinig profiel. Een soortgelijk schoentje is te versieren bij Le Ballon, maar dan nog met schattige bloemenprint. Typisch geval van “kan het nog schattiger?”. In tegenstelling tot het veterschoentje van H&M valt dit wel enigszins op onder een uitbundige outfit: het is een klein kunstwerk op zich.