Fashion fail: de UGG-zomercollectie

07-03-2011 14:00

Liefhebbers roemen nog steeds dapper het ‘comfort’ en ‘draagplezier’, maar een paar jaar nadat de straatbeeldverpestende schapensloffentrend naar Nederland overwaaide, is het voor de meeste mensen toch wel duidelijk: UGG’s vallen niet bepaald in de categorieën ‘sexy’ of ‘charmant’.  Het is dan ook onnodig weer een vlammend betoog tegen de klompschoenen af te steken: Rianne Meijer heeft dat op deze site al gedaan. Er is bovendien een meer urgente kwestie: de splinternieuwe UGG-zomercollectie.

Kek bontrandje
Het Australische merk heeft namelijk iets nieuws bedacht: slippers. En om niet te ver af te dwalen van hun schapenroots, hebben ze hun flipflops voorzien van een kek bontrandje. Waarom, UGG, wáarom? Gaan we ultiem zeverend, vrouwelijk Nederland nog een extra reden geven om jullie slippers te dragen? Want goh, we krijgen toch zo’n pijn in onze voeten van die vermaledijde slippers zonder bontondersteuning! Dit is dus echt precies wat je nodig hebt op een zomerse dag, met slippertjes aan je voeten: een lekker warm schapenbontje voor de gevoelige enkeltjes. Daar hebben wij dus maar wat graag € 89,95 – ja, UGG-slippers kosten echt bijna 100 euro per paar – voor over.

S(ch)andalen
Alsof dat allemaal nog niet treurig genoeg is, heeft UGG het ook noodzakelijk geacht er nog een foeilelijke sandaal bij te ontwerpen. Werkelijk te erg voor woorden, deze UGG-s(ch)andalen. Over smaak valt wellicht niet te twisten, maar zelden eerder zagen wij zo’n walgelijk onflatteus gedrocht. Met zijn lompe zool is de verfijning daarnaast ver te zoeken, al zijn we dat inmiddels wel van UGG gewend. En ja, ook de s(ch)andalen zijn natuurlijk afgezet met een reepje bont.

Het allerergste aan de splinternieuwe UGG-collectie is echter dat ontelbare meisjes de komende maanden zo’n veel te dure bontslipper aan hun voet zullen schuiven. Daarom nu vast een oproep: doe het niet! Houd dapper stand tegen deze treurige trend. Zeg nee tegen de schapenslipper.