ThePostOnline

Vintage op de kaart (3): Episode, voor je kijken doorlopen

07-03-2011 10:00


De H&M onder de vintage winkels, dat is Episode. Met riante winkelruimtes in Amsterdam, Parijs, Utrecht, Brussel én Antwerpen heeft iedere vintage collector wel zijn eigen Episode in de buurt. Het heeft wat weg van Carrefour, maar dan voor glitterjasjes en bergen pluispullies. Deze keer geen recensie vol lof, want waar Episode Antwerpen voorheen een underground shop voor hipsters was, is het nu een meeting point voor giechelende tienertrienen. Dat veroorzaakt gegarandeerd een allergische reactie.



Dumpplaatsen
Verder zijn de tafels dumpplaatsen geworden voor afdankertjes; precies zoals de H&M winkels er uit zien na een vermoeiende winkeldag. Voor de ultieme vintage experience kan je beter iets exclusievers zoeken, als je dan toch in Antwerpen bent. Onze eigen Episode vestigingen zijn identiek aan elkaar dus je mist niks nieuws.
Let wel: je ziet hier niks van als je de winkel instapt, maar al graaiende in de textielen grabbeltonnen, merk je dat het label vintage hier niet tot z’n recht komt.


Ga naar Episode Antwerpen voor:
• De accessoires, die zijn het sterkst. Vooral de bruine lederen – bijna inheemse – tasjes.
Cartoontruitjes van bijvoorbeeld Mickey Mouse.
• Kleurrijke tweed jackets.
• Zwarte hoedjes.
• Als je een eigthies fan bent!

Ga niet naar Episode voor:
• Schoenen, tenzij je heel erg weg bent van afgetrapte Converse gympen.
Jeans hotpants, niet boeiend. Kan je zelf in elkaar flanzen met een heggeschaar.
• Minirokken gemaakt van oude wollen truien; met een beetje creativiteit kan je dat zelf ook.
• Synthetische, dunne jurkjes. Need I say more?

Het oordeel
Ben je een newbie als het op vintage aankomt dan omarmt Episode je met warme mama-armen. Heb je daarentegen al wat betere shops gezien, dan mag je gerust doorlopen, met je vintage voelsprieten weet je vast en zeker iets meer bijzonders te selecteren.

Info
– Stiekem winkelen bij Episode kan ook vanuit je luie stoel in de webshop.