ThePostOnline

Onderschept: mailwisseling tussen Rutte en Van der Staaij

09-03-2011 09:00

Of het legaal is weten we niet, maar DeJaap heeft onderstaande mailwisseling tussen Kees van der Staaij (SGP) en Mark Rutte (VVD) weten te “onderscheppen”:

Van: Kees van der Staaij
Aan: Mark Rutte

Beste Mark,

Hoe is het nou? Al een beetje bijgekomen van die totaal mislukte verkiezingsstunt met die helikopter? God en ik hadden je ook wel kunnen vertellen dat het nooit een goed idee is om een vrouw te sturen. Behalve natuurlijk als het de majesteit betreft. Daar maakte je een prima afweging, mijns inziens.

Maar waar ik je eigenlijk over mail, is het volgende: je hebt natuurlijk keihard gewonnen bij de Provinciale Statenverkiezingen, en wij zijn om onbegrijpelijke redenen die God ongetwijfeld wél weet twee zetels kwijt, maar door die bejaarde Nagel en de OSF ga je nu écht je meerderheid kwijt zijn. Dit brengt onze Gristenbroeders in de situatie waar wij meer kunnen en zullen vragen dan de inperking van de koopzondagen. Ok, het willen praten over inperken van abortus is een stap in de goeie richting, maar in Europees verband vindt men nu ineens dat vrouwen daar zelf iets over te zeggen moeten hebben. Je zult begrijpen dat wij dus veel meer willen, als je op onze steun wilt rekenen.

God zij met u,

Kees

Van: Mark Rutte
Aan: Kees van der Staaij

Hoi Kees,

Eigenlijk gaat het wel prima. Het CDA zit al in de coalitie dus dat Verhagen de partij nog wat kleiner liegt is geen probleem. Hillen wil hem zelfs als eindbaas. En voorlopig stappen we niet op als kabinet dus dat het CDA over een paar jaar nog maar anderhalve zetel heeft boeit me net zo veel als neuken. Dat doe ik ook niet, zoals je weet. Maar inderdaad, dat gaat over de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer kan ik inderdaad wel wat steun gebruiken van jullie. Maar wat wil je dan? Ik heb toch al publiekelijk gezegd dat jullie zo’n leuke partij zijn, met leuke mensen? Daarbij heb ik de koopzondagen al stukgemaakt en ben ik hard bezig dat ook met abortus te gaan doen. Niet omdat de VVD dat nou zo enorm graag wil, maar omdat onze coalitiegenoten en de SGP dat een goed idee vinden. Dus wat wil je nog meer? Ik kan het passief kiesrecht voor vrouwen écht niet torpederen, Kees. Daarvoor zitten er alleen al in de fractie te veel vrouwen. Overigens zou ik, als hoofd kabinet, met de kennis van nu niet domweg een Lynx-helikopter hebben gestuurd, maar gelukkig kwam het pas uit ná de verkiezingen. Als het gelukt was, hadden we het natuurlijk 1 maart al naar buiten gebracht. “Een beetje dom”, zou onze geliefde kroonprinses dan zeggen over die verkiezingsstunt. Maar hé, ze worden goed behandeld, “onze jongens” en die dame. Wat mij overigens verbaast is dat jullie zetels zijn kwijtgeraakt. Volgens de laatste Mazelencijfers groeien jullie juist. Dus óf de antroposofen winnen terrein, of jullie vrouwen stemmen niet meer. Wellicht hadden ze iets gehoord over de vrouwendag Maar goed, nogmaals: wat wil je van ons waardoor we op jullie onvoorwaardelijke steun in de Eerste Kamer kunnen rekenen?

Alle goeds,

Mark

Van: Kees van der Staaij
Aan: Mark Rutte

Mark,

Ja, dat was hartstikke leuk van je, dat je de SGP een toffejongensclub noemde. Bedankt nog. Gek genoeg denken namelijk heel veel mensen dat wij er nogal middeleeuwse standpunten op na houden. Maar zand over die verkiezingsstunt gone bad (haha, zand… Libië! Snap je ‘m, Mark?). Je zag dat God direct strafte wegens het sturen van een vrouw. En het CDA neemt niemand meer serieus. Het CDA is de Cohen van de Gristenen. Overigens had mijn vrouw via de televisie die wij stiekem op zolder hebben staan inderdaad vernomen dat er een vrouwendag was. Ze wilde dan ook niet afwassen. Jezus huilde toen ze dat zei, dat weet ik zeker. On topic. Wat wij willen in ruil voor onvoorwaardelijke steun? Heel simpel:

1: Homo’s moeten terug de kast in. En zeker homoleraren. Je weet, homo’s zijn besmettelijk, en dat willen we niet voor de klas.

2: ELK kind moet geboren worden. Als God wil dat je gehandicapt bent, is dat ongetwijfeld een straf van Hem voor de ouders.

3: Als je leeft, BLIJF je leven. Ook als je 24/7 snoeihard pijn lijdt. Fuck dat, om het maar eens ‘straat’ te zeggen. God bepaalt wanneer jij dood gaat, niet jij.

4: Godslastering moet gewoon weer vervolgd kunnen worden. Vrijheid van meningsuiting is prima, zolang het maar God’s mening is. En wat God’s mening is, dat vertellen wij wel.

5: Moslims moeten niet per se het land uit, dat gaat ons te ver. Nee, wij willen graag dat men actief deze mensen van hun dwaalspoor haalt en ze bekeert. Gewoon, zodat ook deze mensen eindelijk eens in de enige Heere Heere gaan geloven. Dat lukte misschien niet tijdens de kruistochten, je probeert het toch maar gewoon.

6: Niet alleen hoofddoekjes moeten weg, ook korte rokjes, make-up en drugs moeten verbannen worden. En met drugs bedoel ik alle drugs die ik niet snap. Alcohol is geen probleem.

En 7: Eigenlijk heb ik geen zevende punt, maar zes is van de Satan, en zeven van de Jezus.

Oh, en dat je het passief kiesrecht voor vrouwen niet kan beperken, daar komen we samen wel uit. God zal je laten zien dat je mensen als Hennis-Plasschaert helemaal niet nodig hebt.

Ik ga even bidden.

Liefs,

Kees

Van: Mark Rutte
Aan: Kees van der Staaij

Kees,

Meer dan mijn best kan ik niet doen en ik verwacht enige tegenwerking. Maar ik ga me uit de naad lobbyen om zo veel mogelijk erdoor te krijgen. Alles voor het landsbelang tenslotte. Ik hoop maar dat mensen niet gaan denken dat ik mijn liberalisme kwijt ben.

Knuf,

Mark

Van: Kees van de Staaij
Aan: Mark Rutte

Mark,

Ik bad zojuist tot de Heere Heere, en ondanks dat ik geen antwoord kreeg, weet ik zeker dat hij het met mij eens is en dat hij jou zal helpen om van Nederland weer een land te maken met streng-Gristelijke waarden. Zou je overigens de PVV willen beteugelen wat betreft hun hoofddoekjesverbod? Of het zo kunnen regelen dat alleen moslims deze niet mogen dragen? Mijn moeder durft namelijk door Hero Brinkman niet meer met de bus tegenwoordig. Dank alvast.

Kusje,

Kees.

Alex Ringeling haat deze politieke spelletjes hartgrondig, maar is het in één ding met Rutte eens: Menno de Bruyne is een leuk mens.