Rondje van Pavlov’s blogback

09-03-2011 21:08

Voor Charlie Sheen hadden we… De interwebs lopen momenteel over van #winning en #tigerblood. Iedereen die de afgelopen week niet onder een steen heeft doorgebracht weet dat Charlie Sheen doorgedraaid is. Daar wordt natuurlijk meteen een meme van gemaakt, inclusief merchandise en autotune remixes. Maar Sheen is natuurlijk niet de eerste celeb die helemaal van het pad af gaat. Bij The Daily Show besteden ze al jaren aandacht aan zulke nutcases, en daarom hebben ze bij Comedy Central Insider voor ons wat mooi archiefmateriaal op een rijtje gezet.

Gezelligheid in oorlogstijd Toen eind 2004 de Duitse film Der Untergang over de laatste dagen in het leven van Adolf Hitler uitkwam, was er flinke ophef. De film zou Hitler namelijk te menselijk afgebeeld hebben, en dat zou onacceptabel zijn. Weinig mensen zullen weerspreken dat Hitler een verschrikkelijke man was, maar zelfs zo’n gestoord individu heeft natuurlijk nog gewoon menselijke trekjes. Life Magazine publiceerde een pas ontdekte fotocollectie van Hitlers geliefde Eva Braun, die een kijkje geeft in een ogenschijnlijk normaal en gezellig leven.

Dood aan de cubicles
Geen mens die de hele dag tegen het grijze muurtje dat zijn bureau omheind moet staren zal erg productief zijn. Als de moed je in de schoenen zakt zodra jij je kantoorpand binnenloopt, is er iets goed mis met de inrichting. Dat inzicht moeten bedrijven als Facebook, Tumblr, Lego en Pixar ook gehad hebben; zij staan allemaal in het rijtje van 15 tofste werkplekken in de wereld, samengesteld door designer Francesco Mugnai. Lees en kijk op zijn blog.

Zou zijn vrouw het verschil zien? Of voelen?
Dit is de Geminoid DK. Een robot, gemodelleerd naar professor Henrik Scharfe van de Universiteit van Aalborg (Denemarken). Hier staat een leuke foto van de twee naast elkaar. De Geminoid kan nog niet polsstokhoogspringen, maar wie wel? Hij kan heel goed zitten en zijn gezichtsuitdrukkingen zijn bizar realistisch. Genoeg dus al om het grootste deel van de bevolking te vervangen zonder dat iemand iets doorheeft. Meer foto’s en uitleg over het belang van dit nieuwe studieobject vind je hier. Voor mensen die niet willen doorklikken en genoeg hebben aan een filmpje, voilà.

 

Vastelaovend
Het is weer carnaval geweest. Afhankelijk van uw geografische locatie is het meer of minder waarschijnlijk dat dit aan u voorbij is gegaan. Of dat u weet wat dat rare woord hierboven betekent. Wat u waarschijnlijk wel weet, is dat wij niet het enige carnavalvierende land ter wereld zijn. Enter het internet, waar je zonder enige moeite zestien foto’s kunt verzamelen van de meest indrukwekkende praalwagens van over de wereld. Zelfs als u geen fan bent van carnaval, is het zeker de moeite waard om even te bekijken wat het product kan zijn van mensen die dat wel zijn.

Kindernet keert terug
Goed nieuws voor fanboys en – girls van de jaren negentig. Kindernet, de zender met tekenfilmseries als Maya de Bij, Wickie de Viking, Boes, Alfred J. Kwak en Teddy Ruxpin, KEERT TERUG. En dat is goed nieuws. Eindelijk weer zorgeloos genieten, net als vroeger. Tegenwoordig moet alles maar helemaal “spang” en “kek”, gewelddadig en het liefst branded. Dus vormt Kindernet een welkome afwisseling voor de nu al verkrachte kinderhersentjes die pulp met hoofdletter ‘P’ kijken. Enig minpunt is erachter komen dat je in je kindertijd naar een politiek beladen serie met godverdomme een boodschap keek.

Rondje van Pavlov laat u elke week zien wat er nog meer leuk was op het internet.