ThePostOnline

Fashion Files: Fastsionista

10-03-2011 14:00

Geloof het of niet maar ze loopt hard.. Niet voor een uitverkoop (iew) of sample sale, maar ik heb het over die gigantische zweet producerende lichaamsuitputting. Ik word al moe bij de gedachte, maar omdat ik de afgelopen weken aan een champagne infuus heb gehangen en ik een seksloos badpak niet zie zitten op mijn binnenkort geplande eilandtrip, vrees ik dat ik er toch echt aan moet geloven. Mijn huisgenoot, tevens liefde van mijn leven, is een erg beweeglijk type en leek het wel gezellig om ‘af en toe es saampies te joggen.’ Voor de spreekwoordelijke stok achter de deur heeft ie ons gelijk even ingeschreven voor een triatlon.

Ja lieve lezer, ook ikzelf dacht eerst dat het om een hip feest met Grieks thema ging, maar een triatlon is volgens een beknopte samenvatting uit het woordenboek een grote vermoeidheidslag zonder dat er hoge hakken, zonnebrillen of trendy outfits aan te pas komen. Dus sinds de online bevestiging van mijn deelname lig ik zo nu en dan te spartelen in glitter Pucci in het Marnixbad en loop ik me zeker drie keer in de week uit te sloven door de straten van Amsterdam. Voor de visueel ingestelden onder ons; mijn conditie is ver onder de maat en ik draag een broek draag waar ik normaliter alleen het vuilnis mee buiten zet. Met andere woorden; ik loop voor schandaal.

“Misschien moet je eens beginnen met het juiste schoeisel?” riep mijn aanstichter in kwestie laatst. Nu sla ik zijn adviezen veelal in de wind maar van schoenen kopen is nog nooit iemand gestorven dus enige waardering voor zijn opmerking was eigenlijk wel op z’n plaats. Nog diezelfde middag, vlak na mijn zes kilometer, zonder te stoppen, in zevenendertig minuten, kruip ik achter mijn computer voor de juiste accessoires. Deed Stella McCartney niet aan sportswear? Omdat een rondje Net-a-porter toch al tot mijn ochtendritueel behoort konden wat extra klikjes richting Stella’s sport section geen kwaad, leek me.

Vier klikjes verder merk ik op dat Stella niet alleen haar sporen verdiend in de met lucht gevulde gympen, maar ook met beeldige ballerina’s, lieflijke jurkjes en fashionable verantwoorde hardloop hemdjes. Hardloopschoenen zie ik ineens volledig over het hoofd, maar mijn kekke outfit wordt na het invoeren van mijn creditcard gegevens na twee tot drie werkdagen bezorgd.

Vriendlief dreigt nu niet meer naast me te gaan lopen als ik opper om deze outfit voortaan te dragen. Er schijnen namelijk geen originaliteitprijzen te kunnen worden uitgereikt. Ik word niet warm of koud van zijn opmerking en ben alweer druk opzoek naar een fashionable fietsbroek. Mocht het namelijk een fotofinish worden tussen ons, dan sta ik tenminste volgens de laatste mode op de gevoelige plaat.