ThePostOnline

Straatstijl: 5 Days Off in Paradiso

10-03-2011 10:00


Vijf dagen en vooral nachten. Ruim 18.500 bezoekers, allemaal in hun beste goed gestoken om toch maar vooral indruk te maken op de andere nachtvlinders. Want het Amsterdamse muziekevent 5 Days Off of welk ander willekeurig feestje dan ook, draait niet alleen om muziek, maar vooral ook om zien en gezien worden. Steffy Roos Du Maine (zie foto boven) mengde zich voor DeJaap-mode onder de feestgangers en maakte een beeldverslag.


Al het goede komt in drieën, zo ook hippe meisjes. Op links: jurkje met tailleriempje, leren schoudertasje en bloemenvestje. Prima. Op rechts: lange ketting, wortelbroek en camel vest. Ook fijn. Maar de winnares bevindt zich in het midden: doorschijnend blouse, tweekleurige laarsjes en vlechtje. We love!


Fabulous. De oversized kabeltrui maakt de hele outfit, maar ook de ronde bril, zwarte handtas en stoere laarsjes doen meneer geen kwaad. De ik-ben-beter-en-toffer blik maakt de look helemaal af.


De pretty boy look heeft niet veel nodig: een wit V-hals shirt als basis en goede sneakers voor eronder. Lange veter en shawltje om de nek om te laten zien dat je ook nog een beetje creatief bent. Een semi-verlegen lachje naar de camera om de aandacht van de joint af te leiden.


Op het randje van nerdy-cool maar dat maakt deze Engelse juist zo leuk. Een intellectuele bril die er ook daadwerkelijk uitziek alsof er glazen op sterkte inzitten, net niet matchende kettingen en vintage jurkje en tasje. Niets meer aan doen.


Hoedjes doen het altijd goed. Vooral in combinatie met roze lippen en een dikke pony. Off the shoulder shirt bij een hoge broek in en deze outfit ademt underground.


Een taille riem om de rok met psychedelische maar vintage verantwoorde print hoog te houden. Afgetrapte laarsjes, open schoudertasje (gelukkig niet bruin, dat zou in met de bruinleren laarsjes en bruine riem iets te matchend zijn) en warrige coupe. Simpel maar effectief.