Cult

Fashion-Fail (2): Kuise Meisjes

11-03-2011 14:00

Dat jezelf versieren met accessoires van alledag is, is allang bekend. Maar dit is wel héél willekeurig. Met de webwinkel Kuise Meisjes willen Gigi Ravelli en Marly van der Velde (Lorena en Nina uit Goede Tijden Slechte Tijden) een nieuwe trend starten. En het nare is; het lukt ze nog aardig ook.

Bloody belachelijk
Op de webshop van deze dames (in de serie niet zo kuis als ze zich voordoen, vandaar de naam) kun je oorbellen kopen. Niet zo bijzonder, zou je zeggen; er worden wel meer oorbellen verkocht. Het zijn niet eens zulke speciale oorbellen: een grote ring met een bloem eraan gehangen. Het vreemde is alleen, dat ze niet per paar verkocht worden. De oorbellen die te koop zijn, moeten per één gedragen worden. Bloody belachelijk en helaas de trend van het moment.

Allereerst haal je de symmetrie uit je voorkomen. Het irriteert bijna ernaar te kijken. Er klopt gewoon iets niet. Een oorbel is voor een oor, en daar heb je er twee van: twee oorbellen indoen dus. Schitterend dat je de moeite neemt na te denken over je accessoires tijdens het aankleden maar doe dan ook de moeite nóg een oorbel in te doen. Dit lijkt werkelijk nergens naar.

GTST-poppetjes
Trends zijn er natuurlijk om gevolgd te worden. Alleen is het volgen van een rage veroorzaakt door twee GTST-poppetjes een ander verhaal: dat moet je gewoon niet willen. Het is een statement. Het trekt wel aandacht. Maar aandacht van of voor wat eigenlijk? Dat je fan bent van Goede Tijden Slechte Tijden? Iedereen weet dat het daar vandaan komt. Je zou maar op zulke aandacht zitten wachten. In die zin is het niet het meest ingewikkelde programma dat er bestaat. Het is een programma voor primitieve schepsels.

Voor Gigi en Marly, de dames die het hebben bedacht, is het natuurlijk hartstikke leuk. De prijzen voor de oorbel(len) variëren tussen de EUR 24,95 en EUR 79,95 en zijn binnen no-time uitverkocht.
Voor eenieder die nu nog steeds niet begrijpt dat het lelijk is: hier de site.

Beeld: afkomstig van www.kuisemeisjes.nl