Rondje van Pavlov’s blogback

16-03-2011 21:05

Photoshop!!!11
Niets is meer te vertrouwen tegenwoordig. Op internet roept iedereen wat hij wil, en met Photoshop kan je iedereen afbeelden zoals je wil. Beatrix die aan het badmintonnen is met Kim Jong-Il? Een handige photoshoppert maakt binnen no time een plaatje voor je. Toch zijn niet alle rare foto’s het werk van Photoshop, vooral omdat er natuurlijk ooit een tijd bestond zonder computers (ohja?…ja!). Cracked.com plaatste een verzameling van oldskool foto’s die op eerste gezicht volledig gefabriceerd lijken, maar toch compleet authentiek zijn.

De Mini Carmonica
Je moet toch wat als reclamebureau tegenwoordig. Normale spotjes werken niet meer, tegenwoordig moet je promo toch echt viral gaan op de intertweets. In dit geval helpen wij daar graag aan mee. De Nieuw Zeelandse vestiging van Mini zocht een toffe manier om hun auto onder de aandacht te brengen, en bij een lokaal reclamebureau liep iemand rond met een voorliefde voor harmonica’s. A match made in heaven. Letterlijk bijna; het voortgebrachte geluid zou klinken alsof er een engel naast je zit.

De toekomst door de ogen van het verleden
Weinigen zullen de Franse tekenaar Villemard van naam kennen. Zijn afbeeldingen echter zijn meer bekend. In een reeks postkaarten die Villemard in het jaar 1910 maakte, schetste hij de toekomst anno 2000. En dat ging niet onopgemerkt. In vele boeken over media en technologie zien we Villemards gedachten terug, zoals zijn visie op het leren van de toekomst en beeldbellen. Maar ook al zijn minder bekende kunstwerkjes zijn het kijken waard: kijk maar eens naar Villemards LSD-trip, vliegende brandweermannen (jetpacks?) en Rupert Murdoch’s nieuwe verdienmodel. Villemard kon echter ook goed voorspellen: check de kippenvel veroorzakend goede voorspelling van de drive-through en de voorspelling van kernrampen.

Zo versier je een vrouw in vier minuten
Hoe? Chatroulette. Het wordt blijkbaar nog steeds gebruikt. En dan is het logisch dat je na verloop van tijd een paar game changers voorbij ziet komen. Hieronder een voorbeeld. Het lijkt in eerst instantie niet heel bijzonder dat deze jongen zijn gitaar erbij heeft gepakt, maar blijf kijken. Na het kijken van dit filmpje durf je niet zomaar meer aan te komen met een roos en een chocolaatje.

Pixel-porno voor passwords
Hoe laat je mensen een veiliger wachtwoord kiezen voor wéér een aanmelding voor een online dienst? Simpel, schotel ze seks voor. Dat dachten de makers van de gratis plug-in Naked Password. Hoe moeilijker je wachtwoord, hoe bloter het vrouwtje wordt. Een vermakelijk variatie op “Bad, Average, Good”, maar wel erg beperkt. De gemiddelde pixel-lover (lees: op Night Elves fappende World of Warcraft-spelers) komt echter goed aan zijn trekken.

6 manieren om legermaterieel te misbruiken
Op Cracked.com publiceerden ze vandaag een leuk lijstje met zes alternatieve manieren om militaire hardware te gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat je ijsjes kunt maken met gevechtsvliegtuigen? Of een atoombom kunt gebruiken om je sigaret mee aan te steken? Allemaal echt gebeurd, lees het hier na.