Rondje van Pavlov’s blogback

23-03-2011 21:00

Disney nostalgie
De jaren ’90. De tijd waarin Disney nog tekenfilms uitbracht. Niet iedereen zal toentertijd genoten hebben van de geanimeerde musicals met zoetsappige boodschap, maar als je in de jaren ’90 opgegroeid bent moet de muziek toch wel enige nostalgische waarde hebben. Dat is in ieder geval wel zo voor de Amerikaanse animator Nick Pitera. Hij maakte een ‘One Man Disney Movie’, bestaande uit een medley van Disneyliedjes waarin hij alle rollen zingt. Yup….ook de vrouwelijke.


Show me the money! De eerste Mario-game mag dan wel 30 jaar oud zijn, de besnorde pasta-eter is nog immer retepopulair. Vorige week hadden we een reallife filmtrailer, en deze week een reallife muntblokje. Je kent ze vast nog wel, die blokjes waar Mario met zijn mooie rode pet tegenaan bonkte om muntjes te verzamelen. Als je een beetje handig bent met gereedschap, ligt jouw eigen blokje binnen handbereik. Geef ’em een ram, en er vliegt een echt muntje uit! Inclusief retro geluidseffect. Check de handleiding op Instructables.

De pen is machtiger dan het zwaard
Ook zo moe van al die standaard gasten die DWDD in zijn programma laat opdraven? Ook zo’n hekel aan de opkomst van de Belg in Den Lage Landen? Dan is de volgende video tenenkrommend om te zien. Hier zien we super-extra-mieters geheime footage tijdens de lancering van NRC Lux. Met, jawel, Peter Vandermeersch en Jort Kelder. Want ook buiten de studio is iedereen immers dikke vrienden. Jort leert Peter namelijk sablelen sabreren. Jeweetwel, met een zwaard de kurk van een fles champagne hengsten. Of Vandermeersch hiermee metaforisch uitbeeldt dat zijn pen machtiger is dan een zwaard, is nog niet bekend. Op dit moment zijn we dit hevig aan het onderzoeken. Hou daarom de liveblog goed in de gaten!

http://www.youtube.com/watch?v=uAsFUDDBDmQ

Hoe Fear and Loathing in Las Vegas écht verliep
Niet kijken als je stoned bent. Niet kijken als je stoned bent. Niet kijken als je stoned bent. NIET KIJKEN ALS JE STONED BENT. Dat doe je namelijk ook niet bij Fear and Loathing in Las Vegas. Ok, één van de heren van Pavlov deed dit wel en kreeg spontaan hersendiarree. Vandaar de disclaimer. Dit is namelijk wat er écht gebeurde:

R.I.P. Elizabeth Taylor
Even actueel. Elizabeth Taylor, een van ‘s werelds beroemdste actrices, overleed vandaag. Ze kampte al jaren met haar gezondheid, en aan dit videofragment te zien was ze tussen de oren ook al niet meer helemaal oké. Zonder dollen: de wereld is weer een superster kwijt. Je zou bijna gaan denken dat ze nog gaan uitsterven, als je kijkt naar wie ze de komende jaren moeten gaan vervangen…

Dramatic video there, buddy!
Charlie Brooker is een van de presentatoren van het satirische 10 O’Clock Live op het Britse Channel 4. Deze week nam hij vijf minuten om in te gaan op de manier waarop zenders als Sky News de ramp in Japan misbruiken om de eigen programmering te promoten. Verdere uitleg zou geen recht doen aan de even scherpe als grappige analyse van Brooker, dus kijkt u zelf.